Atenție la acest detaliu când vine vorba de frâne! Vă puteți trezi cu mașina distrusă fără să vă dați seama de la ce

de: Ana Toma
18 nov. 2020
Atenție la acest detaliu când vine vorba de frâne! Vă puteți trezi cu mașina distrusă fără să vă dați seama de la ce

Nu foarte mulți șoferi din România acordă o atenție prea mare mecanicii. Totuși, ideal ar fi să fiți atenți la detaliile care uzează mașina, în caz contrar, veți cheltui mai mulți bani fără să înțelegeți cum funcționează totul.

Cea mai mare problemă a șoferilor este deformarea discurilor de frână. La fel ca și în cazul celorlalte piese auto, discurile se deteriorează, însă nu mulți știu motivul pentru care se întâmplă acest lucru.

Aceste modificări ar putea avea un impact major asupra siguranței șoferilor, pasagerilor dar și a celorlalți participanți la trafic, întrucât uzarea discurilor afectează modul în care mașina frânează.

Motivul pentru care discurile de frână se deterioează este destul de simplu. Deși materialul din care acestea sunt realizate este unul destul de rezistent, căldura îl afectează destul de mult. Atunci când pedala de frână este folosită mult prea des, componentele se supraîncălzesc, notează promotor.ro. În același timp și plăcuțele de frână se uzează.

O altă cauză extrem de des întâlnită este viteză crescută cu care circulă mulți șoferi, și frânarea bruscă. În astfel de cazuri, plăcuțele de frână se încălzesc, anumite componente se înmoaie și ajung în spațiul dintre plăcuță și disc.

Cu poți evita o astfel de situație

Situația poate fi însă ținută sub control, în cazul în care un șofer alege să controleze viteza mașinii cu care circulă într-o treaptă de viteză inferioară.

Un lucru important de știut este că dacă discurile de frână sunt deformate șoferul va auzi zgomote sub formă unor scârțâituri, precum și miros de cauciuc ars.

Mai mult, dacă frânarea se va realiza cu întreruperi dese și apar vibrații în momentul mașinii, aceste lucru înseamnă că discurile sunt deformate, deci e nevoie de o vizită cât mai rapidă la un service specializat.