Toggle Menu
  1. Home/
  2. Sănătate/

Atenție! Alimentele – pericol, care îți pot afecta grav creierul

Încercăm să mâncăm sănătos, dar în societatea de astăzi acest lucru a devenit o adevărată provocare, pe care cu greu o putem duce la capăt. Aproape zilnic aflăm noi informații de la specialiștii în nutriție care ne avertizează cu privire la pericolul la care ne expunem dacă vom consuma anumite alimente. În acest context, produsele care ne afectează cel mai mult sănătatea cerebrală și pe care este bine să le evităm sunt cele prezentate mai jos.

1. Alimentele procesate sau semipreparate: Întocmai precum alimentele prăjite, cele procesate sau semipreparate au și ele un impact asupra sistemului nervos central și mai și sporesc riscul dezvoltării de tulburări cerebrale degenerative (precum boala Alzheimer).

2. Alcoolul și mercurul: Dacă vei consuma alcool în cantități moderate, nu vei avea probleme, însă aici facem referire la alcoolul în exces. Dacă vei consuma alcool zilnic și în cantități ridicate, celulele cerebrale sunt afectate. În momentul în care consumi pește, este foarte posibil să consumi și o cantitate mică de mercur, însă aceasta nu îți va face niciun rău în organism. De fapt, medicii recomandă consumul de pește doar o dată pe săptămână, altfel ai toate șansele să absorbi în organism o cantitate mare de mercur.

3. Sucurile acidulate și zahărul: Trebuie să scapi imediat de sucurile pline de zahăr sau de acid, deoarece acestea vor duce la apariția diabetului de tip 2 și sunt un determinant al creșterii riscului de apariție al demenței. Zahărul și produsele zaharoase sunt rele nu doar pentru profilul taliei, ci și pentru funcționarea creierului. Consumul pe termen lung de zahăr poate crea o grămadă de probleme neurologice, și poate de asemenea să interfereze cu buna funcționare a memoriei.

Advertisement

4. Fast-food: Un studiu recent realizat la Universitatea din Montreal a dezvăluit că mâncarea junk (gen fast-food sau alimentele procesate) poate schimba substanțele chimice din creier, ducând astfel la simptome asociate cu depresia și anxietatea. Pe lânga asta, alimentele bogate în grăsimi pot să declanșeze simptome ce sunt similare semnelor de retragere în sine atunci când te oprești din a le consuma, scriu cei de la secretele.com.

Poate te interesează și…

Lidia Buble a izbucnit în lacrimi! Dani Oțil către artistă: „Nu ți se pare că formularea asta sună cam ciudat?

Lovitură uriașă pentru Kanal D! Una dintre cele mai importante ale postului pleacă în altă parte

EXCLUSIV! Surpriză uriașă! Ce emisiune de divertisment are cea mai mare audiență în momentul de față

Simona Vecerdea/ Sursa foto: stirilekanald.ro

Close
Apasă LIKE pentru a te ține la curent cu toate noutățile din justiție