Atenție! Ce NU trebuie să mânânci dimineața! Mulți români fac această greșeală

31 mai 2020
Atenție! Ce NU trebuie să mânânci dimineața! Mulți români fac această greșeală

Micul dejun ar trebui să fie principala masă a zilei și cea mai bogată în calorii. Totuși specialiștii avertizează că sunt anumite alimente care nu sunt recoamdate dimineața. Surprinzător, dar printre acestea se află iaurtul și portocalele.

De remarcat că sunt mulți români care aleg să-și înceapă ziua cu iaurt, ceea ce este greșit pentru că acesta crește aciditatea, dacă este consumat pe stomacul gol. Același lucru este valabil și pentru citrice, care pot duce și la apariția gastritei.

Ce ar trebui să mâncăm dimineața?

O idee de mic dejun sănătos și hrănitor ar purea fi formată din o omletă din două ouă, câteva nuci şi două roşii. Atenție cum preparați cea mai bună omletă, care vă va bucura la maxim papilele gustative.

Puteți asorta și o salată din legume diverse cu măsline. De asemenea în loc de omletă, puteți alege două ouă fierte şi puţină carne. O altă idee ar consta într-o  conservă de peşte cu castraveţi şi roşii, dacă vă place peștele.

Puteți consum apoi și câteva alune crude şi fructe de pădure sau schimba tot și alege o jumătate de avocado cu brânză şi două felii de pâine integrală.