Atenție consumatori! Credeți că mâncați brânză? De fapt este un produs toxic, îmbibat cu soluție de dezgheț! Cum recunoașteți brânza autentică. Este un test simpu

19 nov. 2020
Atenție consumatori! Credeți că mâncați brânză? De fapt este un produs toxic, îmbibat cu soluție de dezgheț! Cum recunoașteți brânza autentică. Este un test simpu

A mânca sănătos în această perioadă a devenit una dintre cele mai mari provocări ale societății. În goana după profit, producătorii nu mai țin cont de nicio regulă și vând produse, care pe termen lung lasă urme adânci în sănătatea consumatorului. Brânza este unul dintre alimentele cele mai periculoase.

Experții de la Asociația pentru Protecția Consumatorului au efectuat în urmă cu ceva timp o analiză a brânzeturilor din supermarketuri și au constatat că unul din 3 sortimente de telemea conține clorură de calciu. Aceasta este deosebit de priculoasă pentru organism și în mod normal se folosește pentru prevenirea formării gheții și îndepărtarea acesteia de pe șosele.

Odată ajunsă în organism în cantități mari, clorura de calciu poate procova o serie de reacții halicinante, printre care: gust calcaros în gură, dureri de stomac, bufeuri, greață și vărsături, lipsa apetitului, sete extremă, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, comă.

O expertă în evaluarea brânzeturilor a explicat cum poate fi diferențiat o brânză naturală de una contrafăcută. Culoarea este primul indiciu. Brânza de oaie nu este albă ca cea de vacă ci merge spre gălbui și asta pentru că laptele de oaie este mai gras decât cel de vacă.

Testul simplu prin care verificați dacă brânza pe care ați cumpărat-o este chiar brânză

Un alt aspect important este legat de faptul că brânza din lapte are orificii de aer în interior şi nu are consistenţa untului.

Pentru a verifica dacă ați cumpărat brânză și nu o imitație de brânză puteți efectua un mic test, recomandat de specialiștii de la APC, dar și de o producătoare, care se ocupă cu asta de zeci de ani

„Se pune o bucăţică de brânză la desărat. Pusă în apă, brânza din grăsimi vegetale se înmoaie, cea din lapte îşi menţine fermitatea. Şi la fierbere ne putem da seama foarte uşor: brânza din lapte nu trebuie să se dizolve”, a explicat doamna Ioana pentru Adevărul.

O brânză făcută care conține multe grăsimi vegetale va fi foarte albă, mult mai albă decât una obţinută numai din lapte. În plus brânza din grăsimi vegetale este mai compactă şi mai moale, pe când cea din lapte este mai aerată.

”Nu am consumat niciodată brânză de la magazin, am avut animalele noastre şi am făcut brânză curată. Nici nu ştii ce cumperi. Am auzit şi eu de Feta aia bulgărească, boală curată! Cum să coste 8-10 lei un kilogram de brânză? Eu nu înţeleg cum asemenea mizerii au loc pe piaţă?”, spune aceeași producătoare.

Pentru un kilogram de brânză pură sunt necesari 7-10 litri de lapte, așa că un produs de calitate superioară nu va fi chiar ieftin, doar că astăzi prețul nu mai poate fi un barometru al calității întrucât unii producători vând scump otravă curată.