Atenție cum preparați ceaiul de tei! Poate deveni toxic pentru organism! Medicii avertizează: așa se consumă corect

1000x1000_atentie_la_ceaiurile_de_slabit-1000×800

Consumat de nevoie sau de plăcere, ceaiul de tei este aprope nelilpsit de pe mesele românilor. Acesta are efecte excelente pentru organism, însă poate deveni toxic în anumite condiții. Chiar poate face ravagii în organism și în loc să aibă un efect calmat, puteți obține opusul.

“Ceaiul de tei are o întrebuinţare pentru o gamă largă de afecţiuni, dar nu trebuie folosit în mod abuziv”, avertizează medicii.

Doctorul Cătălin Luca a explicat că ceaiul de tei are un efect calmant şi liniştitor al pentru copii, ajutându-i să doarmă mai bine, însă în cazul bebelușilor atenția trebuie să fie crescută

“Împiedică absorbţia fierului în organism, iar ceaiurile îndulcite cu zahăr sau cele instant îi pot crea dureri de stomac şi o stare de agitaţie. De asemenea, ceaiul poate deshidrata bebeluşul deoarece, consumat în cantităţi mari pentru vârsta lui, ceaiul îi poate suprasolicita rinichii”, a spus medicul pentru adevarul.ro.

Când devine ceaiul de tei toxic

Printre cei care nu trebuie să consume sub nicio formă ceai de tei se numără gravidele (în special în ultimul trimestru de sarcină, pentru că substanţele din tei subţiază sângele şi creşte riscul de hemoragie postpartum), pacienţii cu anemie (împiedică absorbţia de fier), cardiacii (poate accelera ritmul cardiac) şi şoferii (teiul poate produce ameţeală şi stare de somnolenţă).

Ceaiul de tei ajută mult atunci avem dureri de cap sau dacă suferim de oboseală, răceală şi gripă, anxietate. Important este să fie preparat corect pentru a beneficia de toate proprietăţile sale.

Floarea de tei, mărunţită bine, se infuzează, nu se fierbe, pentru nu mai mult de 4 minute. Când apa prinde o culoare roşie-maronie intensă nu se mai bea, pentru că ceaiul este toxic.

Revista Presei