Toggle Menu
  1. Home/
  2. News/

Atenție! Iohannis a promulgat această lege! Pentru cine crește vârsta de pensionare

  1. Home/
  2. News/

Despre legea pensiilor am auzit în fiecare zi de la Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii. Despre cum vor primi pensionarii mai mulți bani, au repetat obsesiv toți politicienii PSD – ALDE. Și totuși, până acum singura certitudine este creșterea prețurilor la alimente, carburanți, gaze sau energie. În acest context, președintele Klaus Iohannis a promulgat, zilele acestea o lege foarte importantă pentru o anumită categorie de angajați. Aceasta prevede modificarea vârstei de pensionare a personalul de cercetare-dezvoltare.

ReclamaAșadar vârsta de pensionare este de 65 de ani, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. În concluzie, vârsta de pensionare pentru femei a crescut cu doi ani, în timp ce pentru bărbați a rămas la fel. Probabil doamna cu motostivuitorul a insistat pentru egalitatea de șanse în stilul caracteristic. Și pentru alte categorii sociale se pot pensiona la 65 de ani, în timp ce oameni din Poliție s-au pensionat la 38 de ani și primesc simultan și salariu pentru că s-au reangajat. Astfel ajung să primescă peste 15.000 de lei lunar.

„Această propunere legislativă preîntâmpină situaţiile de discriminare pe motive de gen, cu atât mai mult cu cât majoritatea personalului de cercetare-dezvoltare de gen feminin doreşte continuarea activităţii, şi nu pensionarea. De asemenea, considerăm că în domeniul cercetare-dezvoltare, discriminarea de gen, fie ea şi pozitivă, nu îşi are rostul. Totuşi, legea dă posibilitatea pentru persoanele care doresc să se pensioneze la vârsta de 63 de ani să facă acest lucru, dar ca o derogare, şi nu ca o regulă”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ, iniţiată de deputatul Minorităţilor, Varujan Pambuccian.

Poate te interesează și…

ReclamaImagini pe care Gabriela Cristea le vrea jos de pe internet! Complet goală, în ipostaze incendiare

Cu ce se ocupă și cum arată Gheorghiță, primul soț al Andreei Marin

Nu poate să o uite! Ce cadou i-a trimis recent Smiley fostei iubite Laura Cosoi! Reacția parterenilor

Loading...

Simona Vecerdea/ Sursa foto: facebook