Atenție la aceste ceaiuri! Te pot băga în spital dacă nu le bei cum este corect

07 apr. 2020
Atenție la aceste ceaiuri! Te pot băga în spital dacă nu le bei cum este corect

Există o serie de ceaiuri care te pot ajuta să scapi de tuse. Cu toate acestea, ele nu trebuie folosite pentru probleme grave, mai ales când acestea necesită o intervenţie rapidă a medicului. Folosiţi aceste îndemnuri doar pentru răceli simple şi nu le consideraţi înlocuitori ale medicamentelor prescrise de un doctor.

Ce plante ne ajută în problemele respiratorii

Printre cele mai eficiente tratamente împotriva tusei găsim plantele, iar pătlagina este prima pe lista ceaiurilor speciale. Acestea sunt eficiente în calmarea afecţiunilor bronşice şi cresc imunitatea. Pătlagina are efecte analgezice, antiinflamatoare şi uşor antibiotice, fiind de asemenea cicatrizant şi activ în creşterea imunităţii. Folosită din cele mai vechi timpuri, astăzi, ea a devenit un ingredient aprope de nelipsit din siropurile care combat tusea.

“De la pătlagină se folosesc frunzele, deoarece acestea conţin vitamine esenţiale precum: vitamina A, vitamina C şi vitamina K. De asemenea, frunzele de pătlagină conţin şi calciu, fier, magneziu, zinc şi tanin. Frunzele de pătlagină se utilizează sub formă de infuzie, cataplasme sau unguent”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Ceaiul de pătlagină, un adevărat panaceu

Mai mult, siropul de pătlagină nu tratează cu succes doar infecţiile respiratorii şi tusea, având şi efecte deosebite în diaree, astm, bronşită, hipertensiune arterială, reumatism, stomatite, ateroscleroză şi hemoragii. De asemenea, pătlagina este bogată în minerale şi calciu, vitaminele C şi K, tannin, carotene, enzime şi pectine.

„Pentru tusea seacă sau durerile în gât şi în piept se utilizează ceaiul de pătlagină. Se pot consuma până la patru căni de ceai de pătlagină pe zi. Acesta se obţine prin infuzarea a două linguriţe de frunze uscate de pătlagină peste care se adaugă 200 ml de apă clocotită şi apoi se lasă la infuzat câteva minute. Tratamentul se urmează doar după ce a fost consultat medicul”, mai spune Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.