Atenție la aceste conserve! Poți ajunge în comă dacă faci această greșeală. Cât de periculoase sunt

18 dec. 2019
Atenție la aceste conserve! Poți ajunge în comă dacă faci această greșeală. Cât de periculoase sunt

Conservele pot provoca adevărate tragedii. Un bărbat din Iași a experimentat asta pe propria sa piele. Acesta a consumat o conservă de pește făcută în casă și a ajuns în comă. 

Acesta s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași pentru că se simțea rău. Ulterior, starea sa s-a agravat și a fost transferat la Terapie Intensivă.

„Este vorba despre un pacient în vârstă de 68 de ani, din județul Iași, care se internează pentru tot ceea ce înseamnă tablou clinic caracteristic pentru botulism, după ce a consumat o conservă de pește preparată în casă”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, potrivit Digi24.

Peștele devine un adevărat pericol dacă este ținut în condiții nefavorabile

„Peștele este cel care, menținut în condiții de anaerobioză, adică fără oxigen, deci în astfel de conserve, poate transmite această infecție„, a mai adăugat medicul.

„Botulismul poate avea și forme grave, chiar poate pune problema unei internări la spital”, a explicat Dorobăț. „Poate duce și la deces, prin manifestări de insuficiență respiratorie acută sau suprainfecții, dacă este vorba despre o stază pulmonară care se prelungește pentru o perioadă mai mare de timp”, a încheiat acesta.