Atenție, la mezeluri! Un medic spune ce au în ele și care sunt cele mai bune de pe piață

s604x0_s604x0_mezelurile3

Mare atenție, la mezeluri! Este bine știut că doctorii nu recomandă să consumăm carne procesată, mai alez mezeluri de la supermarket. Totuși, dacă posta nu ne dă pace, ce ar trebui să alegem de pe raft?

Un medic nutriționist ne învață care mezeluri sunt mai bune și au carne în ele, în adevăratul sens al cuvântului.

Bilic recomandă mezelurile crud-uscate

Mezelurile crud-uscate sunt un produs premium la categoria carne🥩
Dacă tot am vorbit ieri de brânzeturi numindu-le un concentrat din lapte merită să amintesc și mezelurile crud-uscate, pe care le consider un fel de super-carne😋

Banala pulpă de porc este transformată în jambon la spanioli sau prosciutto la italieni, după ce este bine sărată, condimentată, uscată și afumată. E nevoie de săptămâni bune de așteptare pentru ca acest produs nobil să ia naștere🤗

Gustul devine mult mai complex, culoarea și consistența se schimbă, nutrienti se concentrează iar preparatul final nu mai are nimic comun cu bucata de carne proaspătă de la care s-a pornit. ”, a postat Bilic pe un site de socializare.

Mezelurile sunt facultative

Deși sunt foarte bune, nutriționistul nu le recomandă zilnic, ci din când în când.

”În străinătate există o adevărată cultură pentru aceste mezeluri crud-uscate, care sunt consumate cu respectul cuvenit unui produs special, prețios🧐 Porția corectă este de 30-50g, tăiată în felii cat mai subțiri și savurată pe îndelete. Mezelurile nu sunt un aliment de bază, ci unul facultativ- se mănâncă din când în când, pentru plăcerea gustului.

Așadar alegeți mezeluri de calitate și bucurați-vă de existența lor, sunt o mărturie a tradițiilor gastronomice din fiecare țară🤩
Avem și noi salam de Sibiu și jambon de calitate, însă spaniolii și italienii chiar știu să prețuiască porcul😍🐷😂 Puțin și bun, fie ca sandviș, fie la cornet. Cu brânză uscată/parmezan, ca să fie meniul complet🤪”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Revista Presei