Atenție la telefoanele Android! Google face modificări majore. Ce îi așteaptă pe utilizatori

de: Ana Toma
29 iun. 2020
Atenție la telefoanele Android! Google face modificări majore. Ce îi așteaptă pe utilizatori

Anunț major pentru persoanele care dețin telefoane cu sistem de operare Android. Google a anunțat schimbări majore în urmă cu câteva luni, iar acest lucru se întâmplă începând de astăzi. Modificarea va fi una benefică pentru utilizatori.

Google a anunțat schimbări majore la modul de abonare la serviciciile incluse în aplicațiile Google Play. După luni bune, acest lucru a devenit realitate.

Sunt vizați utilizatorii care au prima versiune beta de Android 11, iar prin intermediul acestei actualizări, compania vrea să schimbe modul în care utilizatorii se abonează la un program nou.

În mod normal, după instalare, la prima rulare a unei aplicații noi, sunt afișate posibilitățile de abonare și, dacă este cazul, se atrage atenția asupra faptului că există trei, șapte sau 30 de zile de acces gratuit.

Cum arată noile modificări

Odată cu tranziția la Android 11, va fi mult mai evident dacă o aplicație poate fi folosită gratuit sau dacă trebuie achitate anumite costuri lunare.

Butonul mare marcat Install instalează versiunea gratuită a programului și rămâne la latitudinea utilizatorului dacă dorește să se aboneze la un moment dat, pentru a accesa funcționalitatea completă.

De asemenea, butonul marcat Free trial & Install instalează aplicația dorită, dar inițiază automat și plata unui abonament, cu sau fără o perioadă gratuită de probă.

Prin noile modificări, Google își dorește o creștere a numărului de abonați pentru aplicațiile oferite în Play Store.