Alimentul acesta răspândește cancerul în tot corpul! Îl consumați zilnic

mic dejun

Deși mulți încearcă să ducă un regim de viață cât mai sănătos, în societatea actuală este aproape imposibil. În fiecare zi aflăm informații despre alimente care ne oripilează de-a dreptul. Ultimele studii au scos la iveală că unul din produsele pe care le consumăm zilnic și care se regăsește inclusiv în pânine favorizează răspândirea cancerului în tot corpul.

Este vorba despre zahăr. Se pare că atunci când acesta este este consumat în exces intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase, arată specialiștii, scrie publika.md.

Din nefericire, o mulțime de persoane depășesc cu mult doza zilnică recomandată de zahăr, întrucât acesta se regăsește în cantități uriașe într-o mulțime de alimente. Medicii ne recomandă să nu depășim 25 de grame de zahăr pe zi, asta în condițiile în care nu suferim de nicio boală.

Un studiu apărut în The New York Times arată clar că un consum ridicat de sucuri carbogazoase creşte riscul de cancer endometrial, în special în cazul femeilor care au trecut de menopauză, scrie realitatea.net.

Potrivit publicaţiei Natural News, zahărul menţine un mediu acid în corp, favorizează apariţia inflamaţiilor şi hrăneşte celulele canceroase.

Atenție mare și la CARTOFI

Cartofii reprezintă una dintre cele mai consumate legume din România. Cel puțin o dată pe săptămână sunt consumați, fie ca garnitură sau în diverse alte mâncăruri. Probabil, fiecare dintre noi a dat la un moment dat peste un cartof încolțit sau verde. Dar v-ați întrebat vreodată ce efect au asupra organismului vostru?

În primul rând, trebuie să știți că un cartof verde nu este necopt, ci un pericol real pentru organism. Același lucru este valabil și pentru un cartof încolțit care-ți poate provoca stări digestive îngrozitoare.

Cartofii produc in mod natural solanina, o substanta ce are rol de pesticid si tine pradatorii la distanta. In mod normal, solanina se gaseste preponderent in frunzele si tulpinile cartofilor. Pe masura ce cartofii stau la lumina zilei, acestia tind sa dezvolte clorofila (de aceea se si inverzesc) si totodata creste si cantitatea de solanina. Cu cat sunt mai verzi cartofii, cu atat mai mare e cantitatea de solanina din ei.

Otrava din cartofi

Solanina este otravitoare nu doar pentru daunatori, ci si pentru oameni. Initial, simptomele apar preponderent la nivelul aparatului digestiv (greturi, varsaturi, diaree, etc), dar si la nivel neurologic (dureri de cap, ameteli).

Daca pana acum ai mancat cartofi verzi si nu ai avut niciun simptom, acest lucru se datoreaza cantitatii reduse de substanta pesticida din tuberculi. Simptomele moderate ale otravirii apar la doze de 2-5 mg/kg corp, in timp ce simptomele grave, ce pot duce inclusiv la moarte, apar in cazul consumarii unor doze de 3-6 mg/kg corp. In mod obisnuit, simptomele apar in 8-12 ore de la ingestie, insa aceasta nu e o regula, ele putand aparea mult mai repede, potrivit retetepractice.ro.

Cum îți dai seama că un cartof nu este bun

Gustul amar este un alt indiciu care ajuta la identificarea cartofilor toxici. Daca simti un gust amar cand ii mananci, cartofii ar putea contine solanina.
De asemenea, daca obisnuiesti sa cumperi cartofi in cantitati mai mari, depoziteaza-i in incaperi racoroase si intunecate.

Revista Presei