Atenție mare! Declaraţia pe propria răspundere a fost schimbată! Precizările Poliţiei înainte de Paşte

18 apr. 2020
Atenție mare! Declaraţia pe propria răspundere a fost schimbată! Precizările Poliţiei înainte de Paşte

Schimbări importante în privinţa declaraţiilor pe propria răspundere, documentele pe care trebuie să le avem la noi atunci când ieşim din casă. Se pare că acum există o serie de modificări care vin în sprijinul cetăţenilor atunci când completează actul respectiv.

Modificări privind declaraţia pe propria răspundere

Potrivit Poliţiei, acum, declaraţiile pe propria răspundere pot fi refolosite, fiind permisă modificarea datei! Cu toate acestea, este de la sine înţeles că acest lucru se poate face doar dacă motivele deplasării şi traseul rămân neschimbate, conform Poliției Române. În caz contrar trebuie o nouă declaraţie.

Răspunsul poliţiei la întrebarea cetăţenilor

Modificarea vine după ce Poliţia Română a răspuns întrebărilor cetăţenilor cu privire la permisivitatea privind refolosirea declaraţiei în anumite condiţii.

„Având în vedere că din cauza restricțiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declarația prin modificarea datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie?

În funcție de posibilități, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare?”, a fost întrebarea unui român.

Poliția Română a transmis, după întrebarea respectivă, că pot fi refolosite declaraţiile pe propria răspundere, însă este permisă doar modificarea datei. „Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declarația respectivă, iar motivele deplasării și traseul rămân neschimbate”, a explicat Poliția.

Grupul de Comunicare Strategică a oferit recent noi precizări cu privire la restricțiile de circulație din ordonanțele militare adoptate pentru durata stării de urgență.

Declaraţie pe propria răspundere

Adeverinţă de la angajator