Atenție mare! Gripa face ravagii anul acesta: care sunt simptomele și ce trebuie să faceți imediat

doctor bolnav

Gripa de anul acesta pare mai agresivă ca niciodată. Numărul deceselor provocate de aceasta este de-a dreptul alarmantă și asta în contextul în care zeci de mii de doze de vaccin au rămas neutilizate. Totuși trebuie precizat că acestea au ajuns destul de târziu în România pentru că Ministerul Sănătății le-a comandat foarte târziu. De asemenea, dozele administrate nu și-au făcut de fiecare dată efectul și au avut și reacții adverse. Informațiile provin de la pacienți și medici de familie.

Trebuie să fiți foarte atenți dacă aveți simptome de gripă, însă și să luați imediat măsuri pentru a nu se agrava situația. Simptomele gripei apar  de obicei la aproximativ trei zile după expunerea la virus, şi includ: febră, frisoane, tuse, durere în gât, nas înfundat, durere de spate, braţe şi picioare. Deşi manifestările sunt asemănătoare cu cele cauzate de răceală, în cazul gripei sunt totuşi mai severe şi durează mai mult timp.

Mai exact, debutul gripei te ia prin surprindere, este brusc şi violent. Febra, de 39 – 40 de grade, este deseori însoţită de stări de oboseală, tuse uscată, frisoane, dureri puternice de cap, dureri oculare şi roşu în gât. Febra poate dura de la 3 până la 5 zile. Tusea este şi ea prezenta şi poate avea o durată de manifestare până la două luni, persistând chiar şi după dispariţia celorlalte simptome. Durerile musculare sunt mult mai acute decât în cazul răcelii, iar frisoanele sunt însoţite de dureri abdominale şi ale oaselor, precum şi senzaţie de usturime a ochilor. Stările de greaţă şi vomă sunt, de asemenea, asociate gripei, iar în cazuri grave acestea pot evolua şi în alte probleme gastro-intestinale, informează și cei de la Ce se Întâmplă Doctore.

Dacă aveți aceste simptome, mergeți imediat la doctor pentru a vă prescrie tratamentul indicat în funcție de gravitatea simptomelor. De asemenea est efoarte important să luați vitamina C pentru creșterea imunității, să vă hidratați corespunzător, să vă odihniți mult și să stați în casă.

Poate te interesează și…

Dezvăluiri absolut șocante despre H&M și C&A! Cum se fabrică hainele puse în vânzare

E corect? Cu cât o plătește Nike pe Simona Halep și cât îi oferă Mariei Sharapova

EXCLUSIV! Cine a dezăluit detalii despre “relația” lui Smiley cu Ana Baniciu! Reacția Ginei Pistol

Revista Presei