Atenție mare la această apă plată! Poate fi extrem de periculoasă. Descoperire șocantă a experiților

15 iul. 2020
Atenție mare la această apă plată! Poate fi extrem de periculoasă. Descoperire șocantă a experiților

Fără doar și poate, apa îmbuteliată reprezintă una dintre cele mai profitabile afaceri. Doar în SUA, în fiecare an se cheltuiesc aproape 100 de miliarde de dolari pe acest produs.

Printre cei mai mari jucători care au intrat pe această piață se numără Nestle, Pepsi sau Coca-Cola. Și chiar dacă în urmă cu câțiva ani, tot în SUA, consumul de apă îmbuteliată l-a depășit pe cel de suc, pentru majoritatea americanilor, valorile nutriționale din apa de la robinet sunt comparabile cu cele din apa îmbuteliată, notează Science Alert.

Mare atenție la apa îmbuteliată! Ce se ascunde în ea de este chiar mai periculoasă decât apa de la robinet

Mai mult decât atât, multe voci din industrie susțin chiar că apa de la robinet este mai sigură decât apa îmbuteliată, deoarece prima este verificată mai des.

„De asemenea, un studiu recent a identificat faptul că aproape jumătate din cantitatea de apă îmbuteliată din Statele Unite este derivată din apa normală.

Producţia de apă îmbuteliată, alături de recipientele acestora, necesită un proces complex. Un studiu publicat în jurnalul Environmental Research Letters a scos la iveală că în jur de 32-54 de milioane de barili de petrol au fost folosiţi pentru producţia apei îmbuteliate consumate în Statele Unite în anul 2007,” notează descopera.ro.