Toggle Menu
  1. Home/
  2. Externe/

Atenție mare! Ouăle Kinder au fost interzise în SUA – care este motivul

  1. Home/
  2. Externe/

În România, ouăle Kinder reprezintă deliciul copiilor și nu numai pentru că și adulții sunt mari consumatori ai acestui produs. Niciodată nu s-a pus problema în țara noastră ca aceste dulciuri să fie interzise. Dar în SUA nu veți găsi nicăieri ouă Kinder și asta pentru că există o lege în vigoare încă din 1938 care le interzic categoric.

Mai exact, legislația americană blochează comercializarea de dulciuri care conţin în interior părţi necomestibile. Și asta pentru că legiuiorul consideră că ele pot fi înghiţite de copii și se pot îneca ușor cu ele, putând să provoace adevărate tragedii.

Doar că unii își doresc să fenteze legislația și introduc ilegal în SUA celebrele ouă de ciocolată cu surprize. Astfel că, în fiecare an, peste 60.000 de ouă Kinder sunt confiscate la graniţa SUA, iar amenda pentru introducerea acestor dulciuri în America poate ajunge şi la 2.500 de dolari.

Ouăle Kinder sunt produse de compania italiană Ferrero, care însă nu are interdicții și în alte state. Ba chiar se bucură de foarte mare succes și sunt zone în care acestea au devenit o adevărată tradiție.

Curios este că totuși SUA consideră ouăle Kinder un real pericol și le-au interzis total, însă au o legsilație extrem de permisivă în materia achiziționării armelor de foc. Și asta în condițiile în care anual au loc atacuri violente ale unor persoane care posedă legal armele respective.

Poate te interesează și…

Germania lovește puternic în România! Decizia anunțată de ministrul neamț de Finanțe

Psihiatrul Cristian Andrei explică problemele care apar în relațiile sentimentale: “Atunci ies tot felul de lucruri aberante în relația cu o femeie”

Andreea Mantea, demisie surprinzătoare de la Kanal D! Cine îi va lua locul

Cristina Mihai/ Sursa foto: 24.hu