Atenție mare! Pe 7-8 iunie sărbătorim Rusaliile! Ce este complet interzis să faci astăzi. Este un păcat mare dacă nu respecți

rusalii

Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh se sărbătorește în fiecare an, la 50 de zile după Paște. Acesta este motivul pentru care poartă și numele de Cincizecime. În cele două zile de sărbătoare, toți creștenii trebuie să respecte mai multe reguli. 

În acest an, Rusaliile se sărbătoresc pe 7 și 8 iunie. Sărbătoarea este foarte cunoscută pentru tradițiile și superstițiile pe care le are.

Anagajații au liber de la muncă în aceste zile, tocmai din aceste motive.

Ce este interzis să faci astăzi

Una dintre superstițiile legate de Rusalii este aceea că în zilele de sărbătoare nu trebuie să speli, să muncești sau să te cerți cu cineav.

De asemenea, cei care nu vor respecta sărbătoarea Rusaliilor vor avea de-a face cu ielele, spirite malefice, care provoacă boala denumită popular “luat din Rusalii”.

Tot de de Rusalii nu e bine să mergi la câmp, pentru că ielele te pot prinde și pedepsi.

În cele două zile de sărbătoare este interzis să mergi în locuri pustii, pe lângă păduri sau fântâni, fiindcă te poți întâlni cu spiritele rele.

Suspertisțiilor din popor, mai spun că de Rusalii este bine să porți asupra ta frunze de nuc sau de tei, sfințite la biserică, pentru a te feri de spiritele rele.

Revista Presei