Atenție mare! Poți să-ți distrugi singur mașina de spălat, fără să știi! Cele 5 lucruri la care trebuie să ai mare grijă

masina de spalat

Mașina de spălat este un ajutor greu de egalat la casa omului. Cu trecerea timpului însă, aceasta începe să capete mirosuri neplăcute însă, odată ce ai citit articolul de mai jos, îți va fi extrem de simplu să scapi de acestea. Dacă nu respecți cele de mai jos, sunt mari șanse ca aceasta să se strice.

1. Alege programul care folosește apă fierbinte

Chiar dacă marile companii de detergenți au început să pună la vânzare produse capabile să curețe hainele chiar și la temperaturi scăzute, trebuie să știți că utilizarea constantă a programelor care folosesc apă rece duce la înmulțirea bacteriilor în interiorul cuvei.

Mirosul neplăcut este produs, în mare parte, de bacterii. Este indicat astfel ca, atunci câdn spălați rufe care suportă bine apa fierbinte, să folosiți programul cu cea mai înaltă temperatură, pentru a distruge bacteriile din interiorul mașinii de spălat.

2. Tine usa deschisa mereu

Mirosurile neplăcute apar și ca urmare a umezelii din mașina de spălat. Tocmai de aceea, este indicat ca după fiecare spălare, să lăsați deschisă mașina de spălat.

3. Foloseste mai rar balsam

„Balsamul este un produs ideal pentru parfumarea rufelor, insa, folosit in mod regulat, ajunge sa lase reziduuri, care la randul lor favorizeaza aparitia mirosurilor neplacute. Chiar daca esti obisnuita sa folosesti balsam la fiecare spalare, daca reduci numarul de utilizari, poti preveni aparitia mirosurilor neplacute.

4. Curata compartimentele pentru detergent si balsam

Cel putin o data pe luna, este indicat sa scoti sertarul pentru detergent si balsam si sa il speli cu apa fierbinte. Oricat de multa grija ai avea sa torni detergentul in compartimentul care trebuie, mai mereu se intampla sa cada particule si in compartimentele alaturate. Reziduurile de detergent si balsam emana mirosuri neplacute, de aceea este indicat sa speli sertarul cat mai des.

5. Curata masina de spalat cu bicarbonat de sodiu

Tot o data pe luna, este bine sa recurgi la un tratament de curatare a masinii de spalat. Fara sa umpli cuva cu haine, adauga 2 plicuri de bicarbonat de sodiu in compartimentul pentru detergent si seteaza programul cu cea mai inalta temperatura. Lasa masina sa spele “in gol”, pentru ca bicarbonatul sa poata anihila bacteriile,” notează floaredetei.ro.

Citește și:

Revista Presei