Atenție maximă! Această legumă poate provoca atac de cord. Nu o mai mânca dacă ai aceste afecțiuni

legume

Atenție maximă! Această legumă poate provoca atac de cord persoanelor care suferă de anumite afecțiuni. Nu este recomandat să o mai consumi sub nicio formă!

Potrivit specialiștilor, această legumă poate cauza probleme digestive, pietre la rinichi, probleme cu glanda tiroida si chiar atac de cord.

Este vorba despre kale, o legumă ce a intrat în categoria super alimentelor grație conținutului ridicat de vitamine, proteine și fibre. Zoe Harcombe, cercetator în domeniul nutritiei si obezitatii, susține că este bogată și în vitaminele A, C, K și zinc, cu multiple beneficii asupra sănătății.

Totuși, în ciuda beneficiilor, varza furajeră nu este recomandată tuturor. Persoanele care se afla sub tratament pentru subțierea sângelui ar trebui să evite varza creață, dar si alte legume bogate în vitamina K, scrie Daily Mail, citat de Naturpedia.

Provoacă probleme la stomac

Nutritionistul Rob Hobson susține că aceasta provoacă și probleme digestive, precum dureri de stomac sau balonare.

De asemenea, Chris Cashin, dietetician, precizează că varza creața poate fi greu digerată de stomac dacă nu este gătitp. În plus, conținutul ridicat de potasiu, 450 mg/100g face ca această leguma să prezinte un grad de risc pentru pacienții cu afecțiuni ale inimii sau rinichilor, sau chiar și pentru persoanele care nu știu ca suferă de astfel de afecțiuni.

”Potasiul este foarte bun pentru sistemul muscular și nervos, însă, în cantități prea mari, acesta poate deveni periculos pentru sănătate, putând cauza batăi neregulate ale inimii și chiar oprirea acesteia, în special la pacienții cu afectiuni renale.”, susține Cashin.

Revista Presei