Atenție maximă! La ce interval de timp trebuie să ne dezinfectăm telefonul mobil! Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat și de ce

Telefonul mobil este mijlocul prin care se infectează cei mai mulți oameni cu coronavirus. Și cel mai ușor. Și asta pentru că după ce atingem diverse obiecte care ar putea fi contaminate, punem mâna pe telefon. Acest lucru se pare că s-a întâmplat foarte des la medici, care au utilizat aparatul cu mănușile în mâini, după ce consultaseră în prealabil pacienți bolnavi de COVID-19.

Celebrul medic, Adrian Streinu Cercel a transmis tuturor că este bine și să-și dezinfecteze telefonul mobil cât de des pot, dar indicat ar fi să facă acest lucru o dată la două ore.

„Telefonul mobil, care nu este dezinfectat, începe să fie principalul mod de transmitere. Să ne uităm de câte ori îl ducem la nivelul feţei. De pe obraz până la nas mai sunt 2 centimetri. Ideal ar fi să curăţăm cam la 2 ore tot ce atingem, în special telefonul”, a spus managetul de la Institutul Matei Balș.

Cum dezinfectăm corect telefonul

Șervețelele dezinfectate pot fi folosite în acest sens, dar și o lavetă înmuiată în apă distilată. Adrian Streinu Cercel le-a recomandat oamenilor și să-și întărească relația cu medicul de familie, cu care să se consulte la apariția oricărui simptom, care ar ridica suspiciuni de coronavirus.

El a mai recomandat oamenilor să se spele cu apă și săpun pe mâini, dar și să-și spele nările cu apă pentru a evita contaminarea.

„Cel mai important lucru e să prevenim îmbolnăvirile. Cel mai bine e să stăm acasă şi să ieşim cât mai puţin. Pentru bătrâni, ideal ar fi ca alimentele să fie duse la uşă, să nu ne strângem în braţe cu ei, să nu le strângem mâna, nimic. La fel şi la ţară, se lasă alimentele la poartă, nu se vorbeşte peste gard, nu se intră în curte. Sunt voluntari care duc cumpărăturile, ar putea fi cooptaţi de structurile locale”, a mai spus prof. Adrian Streinu Cercel la România TV.

Revista Presei