Atenție pensionari! Toate pensiile vor fi recalculate! Câți bani veți încasa și la cât va ajunge pensia minimă.

cupon-pensie-465×215

Atenție pensionari. Toate pensiile urmează să fie recalculate în anul următor. Vor exist noi reguli de stabilire a pensiilor și sunt vizați toți pensionarii români.

Conform planului de guvernare realizat de PSD, atât pensiile câ și salariile românilor urmează să fie majorate. Cu alte cuvinte, planul de guvernare prevede ca salariul minim să fie majorat până la 3.500 de lei și punctul de pensie să crească cu 32 %.

De asemenea, social democrații au și alte promisiuni pentru români, precum creșterea PIB cu 36%, adică un plus de 77 de miliarde de euro. În același timp, PSD-ul își dorește săderea deficitului bugetar cu 6,4% din PIB. Aceștia vor să ajungă de la 9,4% în prezent la un deficit bugetar de 3% în anul 2024.

Cât va fi pensia minimă

Social democrații vin cu niște procente deloc neglijabile. Aceștia le promit românilor că salariul mediu brut ar urma să crească de la 5.260 de lei în prezent, la 7.010 lei în 2024, asta însemnând o majorare cu 33 de procente.

În rândul pensionarilor, lucrurile arată și mai bine. PSD le promite acestora o creștere a punctului de pensie cu 32 procente, iar pensia minimă va crește cu 63%, de la 800 de lei la 1.300 de lei.

De unde vin banii

Pe lângă procentele menționate în planul de guvernare, social democrații au precizat și sursele pentru majorările anunțate. Potrivit documentului, banii vor veni din fonduri europene, investiții în economie și Fondul Strategic de Investiții. De asemenea, o altă modalitate prin care PSD-ul va avea sumele necesare pentru majorări este creșterea colectării și reducerea evaziunii.

În același timp PSD-ul mai promite introducerea contractelor de performanță în insituțiile publice și în companii de stat pentru a putea face rost de bani pentru promisiunile anterioare.

Citește și:

Revista Presei