Atenție pensionari! S-a aflat când cresc pensiile, de fapt. Un economist a spus clar. Românii trebuie să știe adevărul

pensie
Pensiile continuă să rămână mici în România/ Sursa foto: zf.ro

Pensionarii români așteaptă cu nerăbdarea majorarea pensiilor, însă ce înseamnă, de fapt, acest lucru? Un economist trage un semnal de alarmă. Potrivit acestuia pensiile vor fi într-adevăr majorare, însă și consumul va crește.

Adrian Câciu a vorbit despre majorarea pensiilor în România. Potrivit acestuia, varianta prezenată de PSD este ”cea mai realistă variantă”, deoarece prezintă exact ceea ce spune legea.

Totuși, economistul trage un semnal de alarmă cu privire la majorarea pensiilor. El susține că odată ce pensiile vor crește, va crește și consumul. El a mai menționat că a existat o ”gestiune proastă” în ceea ce privește finanțele publice ale întregii țări, iar acest lucru trebuie rezolvat.

”Cea mai realistă variantă este cea prezentată de PSD. Nu că-i PSD, a prezentat legea pensiilor, asta spune legea pensiilor în vigoare. Noi nu trebuie să ținem cont că avem un deficit mare ca și cum asta ar fi o opreliște pentru a majora pensiile. Pensiile cresc consumul. Noi am creat acest deficit. Am avut o gestiune proastă, execrabilă a finanțelor publice ale României.

Pentru cei care nu pot să facă bani o să stau să îi ajut să nu mai fie deficite, dar discutăm de pensii în spectrul cererii de consum”, a spus Adrian Câciu, la România Tv.

Doar așa se poate salva economia

Acesta a mai menționat faptul că economia întregii țări este bazată pe consum, iar pentru a salva întreaga țară din punct de vedere economic, banii trebuie să meargă în consum. El a explicat și în mod practic acest lucru.

”Economia României este bazată pe consum. În momentul în care banii aceștia se duc în consum atunci toată economia crește. Dacă dai bani la firme să plătești costul de stocare, dai banii degeaba, în schimb dacă dai banii la oameni ca să cumpere bunurile de la firme atunci stimulezi economia”, a declarat Adrian Câciu.

Citește și:

Revista Presei