Atenție pensionari! Se schimbă regulile complet. Ce se va întâmpla cu pensiile și cu Casele de Pensii

de: Ana Toma
09 nov. 2020
Atenție pensionari! Se schimbă regulile complet. Ce se va întâmpla cu pensiile și cu Casele de Pensii

Anunț major pentru pensionarii din România. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru anunță o serie de măsuri drastice la Casele de Pensii. Sunt vizați toți pensionarii, iar modificările care urmează să fie făcute ar putea aduce schimbări majore în sistem.

Violeta Alexandru își dorește tot ce e mai bun pentru pensionarii din România. Ministrul susține că s-a săturat de problemele existente la nivelul Caselor de Pensii din întreaga țară și anunță măsuri drastice.

Potrivit ministrului, funcționarii de la Casele de Pensii care nu sunt amabili, empatici și nu au răbdarea de a discuta civilizat cu pensionarii români, vor fi eliminați. De asemenea, ea a mai subliniat faptul că, majoritate personalului din sistem este ”plictisit”, iar acest lucru poate fi rezolvat doar prin concedierea celor care nu vor să dea o mână de ajutor persoanlelor vârstnice.

”Oriunde găsesc probleme la nivelul caselor de pensii voi schimba. Nu voi tolera nicio neregulă. Eu nu mi-am luat niciun angajament că voi fi un ministru simpatic, ci că voi fi un ministru eficient. Am făcut multe verificări la nivelul caselor de pensii din țară și am constatat că personalul este plictisit, lipsit de empatie și amabilitate, funcționarii, nu toți, dar o bună parte, nu mai au răbdare s lucreze cu personalul, să le explice lucruri importante pentru acești oameni în vârstă”, a mărturisit Violeta Alexandru, la România Tv.

Violeta Alexandru, umilită la telefon

Ministrul Muncii susține că noile măsuri anunțate nu sunt întâmplătoare. Violeta Alexandru a mai adăugat că a făcut chiar și un experiment pentru a vedea cum merg lucrurile la Casele de Pensii, iar rezultatul a fost dezamăgitor.

”Mi s-a vorbit cu dispreț”, a povestit ministrul.

”Am făcut chiar experimente și am sunat pe numerele de contact pentru public al caselor de pensii din diferite județe și mi s-a vorbit cu dispreț și fără niciun pic de profesionalism. Un asemenea comportament nu poate fi tolerat. Se simte faptul că unii funcționari nu-și fac treaba cu plăcere, iar acesta nu este un job la care să vii doar așa ca sî ai unde te duce. Aici trebuie implicare, interes și profesionalism.

Așa că nu am să am nicio reținere să elimin acei funcționari care nu se încadrează cerințelor postului”, a mai adăugat ea.