Atenție! Preţul acestor produse a explodat din cauza coronavirus! Plătiți mult în plus

Nu este de glumă, mai multe produse din România au ajuns să se scumpească enorm de mult. Printre acestea se numără cea mai folosită legumă de români, fructele de import şi chiar banala, dar extrem de necesara hârtie igienică. Cu toate că în pieţe oamenii sunt echipaţi cu măşti, mânuşi şi dezinfectaţi, în multe pieţe din România nu este niciun client şi cam bate vântul.

Cartofii, fructele de import şi hârtia igienică, primele creşteri de preţuri

Cartofii, fructele de import şi hârtia igienică par să fie primele produse care au început să se scumpească în pieţele şi magazinele din România. Se pare că în prezent cel mai bine se vând cartofii, aceasta fiind cea mai mâncată legumă de către români. Astfel, în pieţele agroalimentare din ţară cartofii s-au scumpit cu 50 de bani per kilogram în ultimele zile în timp ce în alte magazine din ţară, creşterea a fost exponenţială, ajungând la 5-6 lei pe kilogram. Cu toate acestea, produsele de import sunt cele care au crescut cel mai mult. Totuşi, pieţarii ies în continuare să le vândă, mai ales că marfa lor este perisabilă.

Farmaciile au profitat de asemenea de cererea mare de produse

De asemenea, farmaciile au profitat de cererea mare de produse sanitare în această perioadă şi au crescut preţurile, treptat. De exemplu, potrivit Antena 3, într-o farmacie din Mureş o pereche de mănuşi costa 30-40 de bani înainte de răspândirea coronaviruslui în România, iar astăzi acelaşi produs costă de 4 ori mai mult. Mai mult, puţine sunt farmaciile în care se mai găsesc măşti. Recent, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a cerut plafonarea preţurilor produselor de bază, pentru o perioadă limitată de timp, pentru a-i proteja pe consumatori în fața unor posibile creșteri bruște de prețuri din cauza crizei coronavirus.

Revista Presei