Atenție, români! Cu cât vor crește pensiile? Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

12 iul. 2020
Atenție, români! Cu cât vor crește pensiile? Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

Potrivit legii alfate astăzi în vigoare, la 1 septembrie 2020, pensiile ar trebui să crească cu 40%. Cu toate acestea, în ultimele luni, guvernanții au anunțat în repetate rânduri că procentul de 40% este nesustenabil. 

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a susținut constant că procentul de creștere de 40% este nesustenabil, însă a afirmat de asemenea că va respecta legea care va fi în vigoare.

Ministrul Finanțelor a anunțat de asemenea că situația internă, cât și internațională, nu permite o creștere a pesniilor cu 40%.

Astfel, potrivit ministrului FInanțelor, Florin CÎțu, pensiile ar urma să crească cu 10%, dacă recomandarea sa va fi implementată.

„Este o propunere pe care o facem noi în contextul acesta, cu criză la nivel global, cu deficit de 24% în SUA, economii care se prăbuşesc cu 11 procente în toate Europa, şomaj în creştere. În tot acest context noi venim şi facem un efort uriaş pentru a creşte, totuşi, pensiile în acest an cu cât se poate. Riscurile sunt foarte mari, e foarte uşor să cădem, să pierdem tot ce am construit”, a declarat Florin Cîţu, potrivit celor de la Mediafax.

Potrivit ministrului Finanțelor, orice greșeală în perioada următoare îi va costa grav pe români:

“Și nu numai că nu vom avea bani de pensii şi salarii anul viitor. Va fi mult mai greu decât în 2008, 2009, 2010”, a mai susținut oficialul.