Atenție români! Dispar aceste pensii. Acești pensionari nu își vor mai primii indemnizațiile

de:
17 oct. 2020
Atenție români! Dispar aceste pensii. Acești pensionari nu își vor mai primii indemnizațiile

Dezastru pentru acești pensionari. Pensiile lor vor dispărea conform noului proiect de lege adoptat. Aceștia nu vor mai putea beneficia de niciun fel de pensie sau indemnizație de la stat.

Camera Deputaților a doptat, pe articole, proiectul de lege care prevede încetarea acordării pensiei pentru anumite categorii de pensionari. Astfel, cei care au fot condamnați definitiv, pentru anumite infracțiuni, nu vor mai putea primi niciun fel de pensie. 

„Nu beneficiază de pensie de serviciu ori de pensie de invaliditate, în condiţiile prevăzute de prezenta lege, pensionarii care au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii. Aceste persoane beneficiază de pensie în sistemul public, în condiţiile legii.

Ce obligații au acești pensionari 

În cazul condamnării definitive a unui pensionar militar pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti, instanţele judecătoreşti au obligaţia să comunice, în scris, casei de pensii sectoriale în evidenţele căreia se află pensionarul condamnat, informaţii de natură să conducă la încetarea pensiei”, se arată în proiectul adoptat.

Deputatul PNL, Florin Roman a fost cel care a inițiat acest proiect de lege, iar în următoarele zile urmează să intre în votul final în plenul Camerei Deputaţilor.