Atenție șoferi! Când trebuie schimbate airbag-urile. Puteți fi în mare pericol

masina condus

Airbag-urile sunt esențiale pentru o călătorie în siguranță. Ele au salvat extrem de multe vieți, iar lipsa sau degradarea acestora ar putea reprezenta un mare pericol atât pentru șoferi cât și pentru pasageri.

În cazul în care nu știai, airbag-urile fac parte din sistemul suplimentar de siguranță al vehiculului (SRS)și au existat încă din anii 1970. De asemenea, având în vedere faptul că la acea vreme, airbag-urile erau noi tehnologii atunci, un număr de producători auto estimau la acea vreme și durata lor de viață.

Manualul pentru vehiculele Honda și Acura de la începutul anilor 1990, spre exemplu, a recomandat o inspecție a airbag-urilor la fiecare 10 ani. Totuși, nu toți producătorii de autoturisme nu au date reale cu privire la expirarea lor.

Dacă unii producători auto au stabilit limite de timp pentru a înlocui un airbag, componentele sunt extrem de durabile. Diferența esențială este dată de tipul de sigiliu utilizat pentru adăpostirea dispozitivului de declanșare, capsa pirotehnică.

De asemenea, imporatant de știut e fatpul că sarcina determinării dacă un airbag auto funcționează corect nu revine proprietarului mașinii sau șoferului, deoarece proape fiecare vehicul echipat cu airbag are o funcție de diagnosticare și un indicator SRS care semnalizează atunci când există o problemă.

La pornire, mașina declanșează martorul luminos din bord SRS, el se aprinde o perioadă scurtă și apoi se stinge pe măsură ce autodiagnosticarea este finalizată de computer. Dacă lumina nu se aprinde niciodată (la pornire), sau se aprinde și rămâne aprinsă, atunci poate indica o problemă, notează promotor.ro.

Cum știi că airbag-urile tale sunt în stare de funcționare

Pentru a fi sigur de funcționalitate airbag-urilor mașinii tale, iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont.

  • Asigurați-vă că martorul SRS funcționează;
  • Dacă aveți o mașină veche echipată cu airbag din anii 1980 sau 1990, este mai bine să-l înlocuiți;
  • Confirmați că sistemul SRS este complet funcțional înainte de a cumpăra un vehicul folosit.

Revista Presei