Atenție șoferi, se schimbă legea! Cât timp puteți circula fără ITP

sofer-650×435

Anunț de ultim moment pentru șoferi. Se schimbă legea privind circulaţia pe drumurile publice. În ce mod vor fi aplicate, de acum, sancțiunile pentru lipsta inspecției tehnice periodice și ce trebuie să știe cei care au ITP-ul expirat.

Senatul a decis în această săptămână adoptarea propunerii legislative pentru completarea privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede ca sancţiunile pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice (ITP) să opereze, pentru cei care se află în străinătate, la revenirea în țară, după 24 de ore de la trecerea graniței, potrivit Agerpres.

Proiectul, inițiat de senatorii PSD Şerban Nicolae şi Tit-Liviu Brăiloiu vizează vehiculele înmatriculate în România care se întorc în țară la momentul expirării termenului de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice și interdicția acestora de a circula pe drumurile publice, dar și aplicarea măsurilor sancţionatorii corespunzătoare să opereze după 24 de ore de trecerea frontierei.

Încă 24 de ore la dispoziție 

De asemenea, documentul mai prevede acordarea posibilităţii cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa într-un stat membru al Uniunii Europene, al Spaţiului Economic European sau al Confederaţiei Elveţiene de a efectua examinarea medicală în vederea eliberării unui nou permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă la o unitate medicală autorizată din statul de domiciliu sau de reşedinţă.

Mai pe scurt, șoferii care vor avea ITP-ul expirat, vor mai avea la dispoziție să circule maxim 24 de ore după revenirea în țară.

Revista Presei