Au înghețat pensiile! Sute de mii de români sunt afectați. E disperare maximă

24 feb. 2020
Au înghețat pensiile! Sute de mii de români sunt afectați. E disperare maximă

Lovitură imensă pentru aproape un milion de români. Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, s-a enervat la culme după ce Florin Cîțu a declarat că disperarea este numele PSD.

Social democratul îl contrazice și îi amintește ce bile negre are, până acum, Executivul liberal.

”#Guvernul_nu_am_bani
„Disperare, numele tău este PSD” spune domnul minstrul Cîțu.
Nu domnule ministru.
Disperare este numele copiilor cărora dumneavoastră nu vreți să le plătiți alocațiile de stat majorate.
Disperare este numele seniorilor acestei țări cărora nu le spuneți clar dacă se va majora valoarea punctului de pensie de la 1265 de lei la 1775 de lei începând cu data de 01 septembrie 2020.
Disperare este numele celor aproximativ un milion de cetățeni români cărora le-ați înghețat pensia minimă.
Disperare este numele dascălilor acestei țări cărora dumneavoastră nu le spuneți clar dacă le veți majora salariile începând cu data de 01 septembrie 2020.
Disperare este numele tuturor cetățenilor români cărora le-ați spus că sănătatea și educația nu sunt o prioritate pentru dumneavoastră.
Disperare este numele tuturor cetățenilor români care se uită îngrijorați la dumneavoastră cum îndatorați această țară intr-un ritm alert.
Disperare este numele cetățenilor români care plătesc rate mai mari la credite din cauza iresponsabilității dumneavoastră.
Și exemplele pot continua.
Și DA, disperare este numele tuturor cetățenilor români care așteaptă ca odată cu declanșarea alegerilor parlamentare anticipate să le promiteți orice dar după reinstalarea la guvernare să nu vă țineți de cuvănt.
ANTICIPATE = AUSTERITATE
#minciună #nepăsare #austeritate.”, a scris Budai pe Facebook.

Ce se întâmplă cu pensia minimă

Guvernul Orban a plafonat pensia minimă la 704 lei. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Oficialul spune că această decizie a fpst luată din cauza presiunii existente pe buget.

„Nu ignorăm problema, suntem foarte concentrați pe acest aspect”,a spus Alexandru.

„În opinia ei această pensie este primită de cei care nu au contribuit. Cât habarnism dus la rang de artă. În realitate, pensie minimă au și cei care au muncit toată viața pe salariul minim, au și cei care au muncit în agricultură, au și cei care au vechime cuprinsă între 10 și 15 ani. O provoc pe ea să descopere de ce!”, a fost mesajul lui Cristian Vasilcoiu de pe o rețea de socializare.