Nu mai combinați roșii cu brânză! Specialiștii explică de ce este atât de periculos!

05 iun. 2020
Nu mai combinați roșii cu brânză! Specialiștii explică de ce este atât de periculos!

Nu există român căruia să nu-i placă salata de roșii cu brânză. Și pe cât este de îndrăgită, pe atât de mult rău face această combinație. Sfatul nutriționiștilor este să renunțati de îndată la această combinație.

Se spune că o mâncare, cu cât este mai delicioasă, cu atât mai mult rău face iar combinația de roșii cu brânză pare să nu facă excepție.

Consumul de roșii cu brânză ascunde un pericol uriaș. Renunță astăzi la această combinație

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că salata de roșii cu brânză ascunde un pericol major pentru cei care vor să slăbească.

„Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză…fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrașăm:( Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată.

Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat. Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!!
Unde sunt vremurile în care cumpărai brânza cu calupul?

Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții să ne învețe ce înseamna porția corectă! O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200g și e prețios pusă într-un pachet individual tras in vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu:) E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent.

Nu de alta dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Și da, puteti mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile sa ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.