Avertisment dur: Încetează să mai folosești aceste bețișoare de urechi! Sunt extrem de periculoase

28 iul. 2020
Avertisment dur: Încetează să mai folosești aceste bețișoare de urechi! Sunt extrem de periculoase

Bețișoarele de urechi sunt extrem de periculoase pentru sănătatea urechii și a auzului. Potrivit specialiștilor, acestea fac mai mult rău decât bine și ar trebui să renunțați din a le mai folosi. 

Urechile au propriul sistem de curățare, ceara fiind eliminată din ureche în mod natural, nefiind nevoie de ajutor din exterior.

Specialiștii nu recomandă sub nicio formă bețișoarele de urechi și asta pentru că pot împinge ceara mai adânc, afectând timpanul. Leziunile pot fi atât de dure încât pot duce inclusiv la pierderea auzului.

Mai mult decât atât, ceara din urechi are propriul ei rol benefic, aceasta ținând la distanță bacteriile, prevenind instalarea acestora în aparatul digestiv. Ceara are, de asemenea, proprietatea de a menține un PH adecvat în interiorul urechii, prevenind infecțiile precum otita.

Metode alternative de curățare a timpanului:

„1. Foloseşte ulei de parafină. Încălzeşte două sau trei picături din acest ulei, la foc mic, şi apoi aplică-l în canalul urechii cu o pipetă. Aplecaţi capul într-o parte şi parafina va ieşi din ureche.

2. Un alt ulei eficient în curăţarea urechilor este uleiul de măsline. Se procedează la fel ca şi în cazul uleiului de parafină.

3. Curăţă-ţi urechile cu spray cu apă de mare. Apa de mare îndepărtează ceară din ureche. Se pulverizează de două ori pe săptămână,” notează observatornews.ro.