Avertisment pentru români! Grupa de sânge care nu rezistă în faţa coronavirus! Cine sunt cei protejaţi

05 apr. 2020
Avertisment pentru români! Grupa de sânge care nu rezistă în faţa coronavirus! Cine sunt cei protejaţi

Noi descoperiri incredibile făcute cu privire la coronavirus. Se pare că grupa de sânge are o influenţă majoră asupra rezistenţei organismului faţă de coronavirus. Astfel, oamenii care au această grupă de sânge trebuie să fie mai atenţi. Descoperirea a fost făcut de un studiul realizat de cercetătorii chinezi în cadrul a trei spitale din Wuhan şi Shenzhen. Rezultatele au fost publicate pe site-ul MedRxiv şi citate de Le Figaro.

Persoanele cu grupa A, cel mai mare risc de infectare

Specialiştii chinezi au studiat distribuirea grupelor sanguine la 2173 de pacienţi infectaţi cu Covid-19 şi au făcut o comparaţie cu grupele sanguine ale persoanelor necontaminate. Astfel, au ajuns la concluzia că grupa sanguină A este asociată cu un risc mai ridicat de a contracta coronavirus în comparaţie cu celelalte grupe, în timp ce grupa 0 este asociată riscului cel mai mic.

“Nu este surprinzător. În 2005, un studiu al unei echipe din Hong Kong arăta că oamenii cu grupa sanguine 0 sunt mai puţin sensibili la Sars (alt coronavirus) decât alte grupe sanguine. În această privinţă cele două virusuri se aseamănă enorm. Dacă vine de la o persoană cu grupa sanguină A sau B către o persoană cu grupa 0, virusul va fi contracarat de anticorpi anti-A şi anti-B care îl vor neutraliza şi îl vor împiedica să se ataşeze de receptorul celulei ţintă. Cel puţin asta am arătat în cazul Sars, în 2003”, a explicat Jacques Le Pendu, director de cercetare la Institutul de Sănătate şi Cercetare Medicală din Nantes. Le Pendu a coordonat în 2008 teza lui Patrice Guillon cu privire la rolul grupelor sanguine în transmiterea virusurilor cum este Sars.

Persoanele cu grupa 0, protejate natural

Cercetările arată că oamenii care au grupa sanguină 0 sunt oarecum vaccinaţi natural prin prezenţa anticorpilor anti-A şi B, cu excepţia situaţiei în care sunt contaminate de o persoană cu grupa 0. “Acestea nu sunt decât ipoteze care trebuie să fie demonstrate pentru Covid-19”, a mai explicat cercetătorul, adăugând că aceste date pot fi extrem de utile. “Dezvoltăm anticorpi antigrupe A şi B în primele luni de viaţă. Ar fi interesant ca în viitor să facem astfel încât toată lumea să aibă nivelul de anticorpi ridicat, un mijloc natural de apărare pe care îl putem întări pentru a lupta cu un virus. Evident, acesta nu ar fi niciodată la fel de eficient ca un vaccin, dar astfel s-ar putea încetini o epidemie”, a mai spus Le Pendu.