Avertisment şocant al medicilor! Diferenţa majoră dintre gripă şi coronavirus! Mulţi nu ştiu asta

Un cunoscut medic englez a explicat recent care este diferenţa majoră dintre gripă şi coronavirus. Cu toate că cele două infecţii seamănă, motivul pentru care coronavirus este mult mai periculos este unul şocant. Cunoscutul cercetător la lansat un avertisment fără precedent pentru populaţia din Marea Britanie şi nu numai.

Avertismentul unui profesor englez

Hugh Montgomery, un cunoscut medic englez, profesor al secţiei de Terapie Intensivă a Whittington Hospital, a explicat că un singur caz de coronavirus poate fi responsabil pentru infectarea altor 59.000 de persoane, asta dacă nu sunt respectate măsurile de izolare impuse de autorităţile din lumea întreagă. Astfel, într-un interviu acordat publicației londoneze Evening Standard, doctorul Montgomery a spus diferenţa majoră dintre coronavirus şi gripa normală, cea din urmă reuşind să se transmită doar la maximum 14 persoane dintr-un singur caz. Diferenţa este una uriaşă.

O persoană cu coronavirus poate fi responsabilă de infectarea altor 59.000 de cazuri

Montgomery spune că o persoană cu COVID-19 poate transmite virusul către alte trei persoane, iar dacă acest lucru se întâmplă de 10 ori de ficare dată, un singur caz poate fi responsabil pentru alte 59.000. „Dacă fiecare din acele trei persoane transmite virusul mai departe, iar asta se întâmplă de 10 ori, rezultă că prima persoană este responsabilă de infectarea a 59.000 de persoane”, a mai spus Montgomery.

Potrivit anunţului Whittington Hospital, gripa normală se transmite la 1,4 persoane. Astfel, dacă virusul va fi dat de 10 ori mai departe, prima persoană va fi resposabilă de infectarea cu gripă a altor 14 oameni, diferenţa fiind una cu adevărat uriaşă. ”Acest coronavirus este foarte, foarte contagios, așa că fiecare persoană infectează alte trei. Asta poate că nu pare o diferență mare, dar dacă fiecare dintre aceste persoane infectează alte trei și procesul se repetă de 10 ori, ajung să fiu responsabil pentru infectarea a 59.000 de persoane”, a mai spus medicul.

Revista Presei