Avertismentul groazei venit de la NASA. Zonele care vor fi afectate de inundații mai severe ca niciodată. Vor dura peste o lună

18 iul. 2021
Avertismentul groazei venit de la NASA. Zonele care vor fi afectate de inundații mai severe ca niciodată. Vor dura peste o lună
Foto: Chris Gallagher on Unsplash

NASA transmite un avertisment care înfioară întreaga planetă. Vor veni inundații mai severe ca niciodată, iar motivul este unul complex. Schimbările climatice și mișcările orbitale ale Lunii vor crea fenomene naturale extreme, care vor lovi în speciale zinele de coastă.

Experții recomandă autorităților să ia măsuri încă de acum. Problemele mari vor începe în anul 2030 și vor ține peste zece ani. Fiecare urgie poate dura de la o lună la două luni, iar dezastrele naturale vor putea fi contracarate foarte greu, dacă nu se vine cu o strategie încă de pe acum.

Va crește enorm numărul inundațiilor

Luna este cea care controlează fluxul și refluxul mărilor și oceanelor, dar în aproximativ 10 ani, din cauza modificărilor naturale ale orbitei sale, își va schimba orientarea față de planetă. Din acest motiv, satelitul natural al Terrei va ajunge într-o poziție în care va accentua mareea. La acest fenomen se va adăuga nivelul în creștere al mărilor și oceanelor, cauzat de încălzirea globală, ceea ce va duce la o situație catastrofală pentru zonele de coastă.

Toate aceste previziuni îngrozitoare au fost publicate într-un studiu recent realizat de agenția spațială americană (NASA) și de Universitatea din Hawaii. Zonele verificate au fost în speciale cele din SUA, dar problemele pot să apară la nivel global.

SUA a fost profund afectată de inundații în anul 2019. Mai exact au existat peste 600 de fenomenele de acest tip determinate de mareele înalte, conform National Oceanic and Atmospheric Administration.

Inundațiile vor dura chiar și două luni

Specialiștii NASA sunt de părere că numărul va fi cu mult mai mare și va crește exponențial până în anul 2030. Este de așteptat ca acest număr să crească de câteva ori până în anii 2030, conform studiului, publicat deja în revista Nature Climate. Se estimează că inundațiile ar putea dura o lună sau chiar mai mult.

Viețile oamenilor care locuiesc în acele zone vor fi date peste cap, iar autoritățile trebuie să măsuri pentru a stopa efectul devastator. Chiar dacă sunt afectați în special localnicii din zonele de coastă, lucrurile s-au putea agrva și pentru alte regiuni.

Previziunile merg până spre 2080, iar pentru a furnizat date cât mai exacte cercetătorii americani au studiat 89 de locații ale mareometrelor din regiunile de coastă din statele și teritoriile americane, ciclurile astronomice și probabilitatea unor fenomene cu impact asupra mareelor, cum ar fi El Nino.