Avertismentul lui Arafat! Ce se va întâmpla de Paşte în România! Anunţ privind coronavirus

09 mart. 2020
Avertismentul lui Arafat! Ce se va întâmpla de Paşte în România! Anunţ privind coronavirus

Avertisment de ultim moment făcut de Raed Arafat. Ce se va întâmpla cu epidemia de coronavirus în prag de sărbători! Secretarul de stat din MAI spune că atunci va fi vârful epidemiei în ţară. Ultimele informaţii din comunitatea ştiinţifică. 

Raed Arafat a făcut anunţul

Conform secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, în comunitatea știițifică apărut teoria conform căreia vârful epidemiei de coronavirus va fi în perioada Paștelui, urmând ca apoi să fie înregistrată o scădere ca intensitate. Mai mult, șeful DSU avertizează că odată cu începerea sezonului rece, epidemia ar putea reveni. „Sunt păreri și păreri în comunitatea științifică. Una dintre opinii arată că vârful epidemiei va fi în perioada Paștelui și ulterior va începe un val de scădere, dar nu este nicio garanție că în noiembrie, odată cu lăsarea frigului, nu va reveni. Este o teorie științifică și poate fi verificată doar așteptând perioada Paștelui și ulterior”, a explicat Raed Arafat, la Antena 3.

Mai mult, ministrul MAI Marcel Vela a anunţat recent că au fost suspendate toate zborurile spre şi din Italia spre România, decizia fiind luată în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. „Se aprobă suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Italia şi din Italia către România pentru toate aeroporturile din ţară începând cu 9 martie 2020 ora 12,00 (ora României) până pe 23 martie ora 12,00 (ora României)”, a afirmat Vela într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat, totodată, că operatorii aerieni au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României şi îşi vor asuma această responsabilitate prin completarea unei declaraţii pe proprie răspundere la îmbarcarea în aeronavă. De asemenea, operatorii aerieni nu vor permite îmbarcarea cetăţenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România cu escală.

„Sunt exceptate transporturile de marfă de minim 3,5 tone de la restricţiile impuse privind interzicerea accesului pe teritoriul României. Se aplică prevederile de mai sus, adaptate după caz, şi pentru transportul maritim sau fluvial”, a adăugat Marcel Vela, explicând că măsurile se aplică până pe 31 martie, cu posibilitatea prelungirii perioadei.