Nu mai puneți acest ingredient în ciorbe sau supe! Mâncarea va deveni extrem de toxică. Toți românii îl folosesc. Avertismentul medicilor

ciorba de legume

Ciorbele și supele de casă au extrem de multe beneficii pentru organism. Cu toate acestea, beneficiile acestui fel de mâncare riscă să fie anulate de o greșeală pe care mulți români o comit în procesul de gătire. Care este ingredientul care nu trebuie adăugat în ciorbe sau supe?

O parte foarte importantă din aceste preparare este zarzavatul. Fie că este în stare naturală, proaspăt, fie că este congelat, zarzavatul oferă ciorbelor mare parte din elementele nutritive.

Mulți români confundă însă zarzavatul cu delikatul sau vegeta din comerț, produse extrem de nocive pentru sănătate „pentru ca sunt burdusite de E-uri, coloranti, conservanti, sare cat cuprinde si doar cateva firicele microscopice de legume, care nu-ti aduc niciun aport nutritional.

Zarzavatul se face dintr-un amestec de legume proaspete, pastrate in congelator si contine atat frunze verzi cat si bucati mari din diverse legume. Aspectul verde se pastreaza si dupa preparare. Vegeta, este mai mult un condiment strict din legume, care se prezinta ca o pulpere aromata.

Si in supermarket-uri se vrea a fi din legume, dar suntem departe de aceasta realitate. Acest condiment se obtine doar prin uscarea legumelor, care apoi trebuie date prin rasnita,” notează bzi.ro.

Nu este niciun secret ca aceste produse pline de chimicale aduc o mulțime de efecte negative pentru sănătate:

  • Accentueaza senzatia de foame, deci vei manca mult mai des si in cantitati mari si asta din cauza glutamatului monosodic, in special
  • Creste riscul de cancer
  • Distruge sistemul nervos
  • Creste riscul de epilepsie
  • Scade fertilitatea
  • Creste agresivitatea si irascibilitatea
  • Pericol pentru femeile insarcinate, dar si pentru cele care alapteaza

 

Revista Presei