Avertismentul unui medic din Wuhan! Am analizat 70.000 de cazuri. Ce ne asteapta pe toti

  1. Cu toate că inițial se credea că virusul COVID-19 atacă mai mult persoanele în vârstă, un cunoscut medic chinez, prezent în teren, în Wuhan, încă de la începutul epidemiei, transformată mai nou în pandemie, a recunoscut că coronavirus nu face diferențe atunci când se răspândește. Toate concluziile sale, după ce a studiat 70.000 de persoane bolanve, au fost prezentate într-un interviu recent.

Anunțul unui reputat medic din Wuhan

Un cunoscut medic chinez, pe nume Hu Ke, care de aproape două luni tratează în condiţii foarte dure pacienţi în stare critică din oraşul Wuhan, focarul epidemiei de coronavirus, a avertizat într-un interviu recent că virusul COVID-19 ”nu ţine cont de vârstă”, chiar dacă majoritatea cazurilor de îmbolnăvire se înregistrează la grupa de vârstă de 40-50 de ani, scrie Agerpres. Hu lucrează în Spitalul Poporului al Universităţii Wuhan, unde este şi profesor de pneumologie, făcând parte din echipa de experţi medicali desemnaţi de autorităţile din provincia Hubei să lupte împotriva maladiei.

Avertismentul doctorului

„Am analizat 70.000 de cazuri. Coronavirusul nu ţine cont de vârstă. Îi atacă pe toţi deopotrivă. Între pacienţi, mulţi sunt tineri şi majoritatea sunt de vârstă adultă. Avem şi copii printre bolnavi, dar sunt puţini. Persoanele în vârstă pot deveni rapid cazuri grave sau critice dacă sufereau deja dinainte de vreo boală, mai ales afecţiuni cardiace sau legate de tensiunea arterială. Sunt multe cazuri de decese în rândul vârstnicilor, dar există şi cazuri de tineri care au murit repede, în doar câteva zile”, a explicat Hu.

Care este situația din Wuhan

”Oraşul se află în continuare sub control strict, dar oamenii s-au obişnuit să nu mai meargă la muncă şi cu restul aspectelor pe care le implică o astfel de situaţie. Există uneori probleme psihologice, nu doar în rândul oamenilor de rând, ci şi al medicilor, pacienţilor sau persoanelor aflate în carantină. Avem însă terapeuţi care ne ajută să ne relaxăm şi să ne îmbunătăţim starea de spirit”, a explicat medicul chinez, vorbind despre situația din Wuhan după 46 de zile de carantină, care recunaoște totuși că peste 3.300 de medici şi personal auxiliar din China s-au îmbolnăvit de coronavirus în timp ce încercau să vindece bolnavii.

Cu toate acestea, doctorul recunoaște că noile cazuri au scăzut dramatic, iar numărul pacienţilor vindecaţi şi externaţi a crescut semnificativ. Cu toate acestea, Hu He spune că este nevoie de analize mai riguroase în ceea ce priveşte cazurile de pacienţi care s-au vindecat şi, după o vreme, au fost testaţi din nou pozitiv.

”Trebuie să studiem mai în amănunt aceste cazuri, care sunt o excepţie. Trebuie să îmbunătăţim precizia testelor făcute înainte de externarea pacienţilor. Ciclul de tratament este cuprins în general între 2 şi 3 zile, iar cerinţele care trebuie respectate pentru externarea unui pacient sunt stricte: temperatura corporală trebuie să fie normală cel puţin trei zile consecutiv, simptomele respiratorii trebuie să se fi îmbunătăţit considerabil, la fel şi tomografiile, iar două probe de acid nucleic, la un interval de cel puţin o zi între ele, trebuie să iasă negativ”, a mai spus medicul.

Care este tratamentul propus pentru coronavirus

Medicul a mai povestit in interviu că există diferite tipuri de tratament, în funcţie de starea pacienţilor. Astfel, se aplică în special tratamente pentru favorizarea respiraţiei, a circulaţiei şi nutriţiei.

”În ceea ce priveşte tratamentul cu plasmă prelevată de la bolnavi vindecaţi, cred că este încă prea devreme pentru a-i evalua efectele. Trebuie să treacă un timp pentru a şti dacă funcţionează sau nu. La început, doar un spital din oraş putea să aplice această procedură, de puţină vreme încă un spital aplică tratamentul. Problema este că nu dispunem de suficientă plasmă, de aceea le cerem pacienţilor care s-au vindecat să doneze sânge. Mulţi au făcut-o, dar nu este deocamdată suficient”, a explicat Hu.

Revista Presei