Avertizare pentru cei care țin post! La ce pericol se supun, de fapt? Medicii spun adevărul

mancare cina

Avertizare pentru persoanele care țin post. Medicii nutriționiști avertizează, mai ales, pe cei care exclud carnea pentru un timp îndelungat. 

Este cunoscut faptul că, din când în când, o detoxifiere a organismului este foarte benefică. La fel este și atunci când ținem post. Cu prilejul venirii Crăciunului, majoritatea românilor renunță la carne și la alimentele provenite de la animale pentru a-și curăța trupul și sufletul. Fiind un post destul de lung, medicii avertizează!

Cei care țin post nu trebuie să se înfometeze, trebuie să facă unele combinații pentru a nu simți lipsa proteinelor pe care le lua din carne. De asemenea, după post, nu este indicat să mâncăm tot ce ne iese în cale. Este pericol pentru persoanele care țin post și apelează la alimente precum cartofii, pâinea, orezul sau pastele. Există un risc imens de îngrășare.

Postul ar trebui să însemne  legume crude sau gătite și fructe. Trebuie să evităm pe cât posibil făinoasele și dulciurile. Medicii recomandă să evitați regimul auster (postul negru). Sunt vizați maia les cei care sunt anemici sau au căderi de calciu sau probleme cu glicemia.

Pentru a înlocui carnea este nevoie de o cantitate dublă de proteine vegetale/zi. Cel mai bun înlocuitor sunt ciupercile.

Soia este la fel de periculos. Consumat pentru o perioadă mai lungă de timp, acest aliment poate duce la îngrășare. Conținutul bogat în fitoestrogeni duce la acumularea și depozitarea grăsimilor.

Revista Presei