Aveți centrală termică? Sunteți obligați să faceți asta periodic! Regulile sunt clare

Toți românii care au centrală termică în apartament trebuie să știe câteva reguli clare. Aceștia trebuie să facă verificările periodic pentru a evita un eventual dezastru.

Torul depinde de tipul de centrală pentru care ați optat. Acestea funcționează pe diverși combustibili, precum cea clasică pe gaz metan sau GPL, scrie e-nergia.ro.

Atenție la apa caldă

Cei care au centrală trebuie să știe că cu cât volumul apei calde stocat este mai mare, cu atât confortul și utilizarea mai multor consumatori simultani crește. Utilizatorii de centrală trebuie să știe că pe parcursul lunilor de iarnă, pentru a putea să existe doi consumatori simultani, precum un duș și un robinet, puterea centralei trebuie să fie de cel puțin 28-30 KW.

Trebuie să țină cont de eficiența energetică

Se poate opta și pentru o centrală termică în condensare, ce va fi mult mai eficientă. Diferența dintre centrala clasică este cea că instalația prin condensare dă un randament energetic mai mare. Centrala pe gaz atinge un randament de până la 92-94 %. Cele prin condensare au eficiență de până la 109%.

Protejați centrala

Pentru a funcționa corect este necesar ca instalația să fie protejată contra înghețului. De acest lucru depinde foarte mult și tipul de centrală pe care îl alegeți. Cele mai noi vor dispune de siguranță în exploatare, ceea ce înseamnă că echipamentul e sigur în situațiile mai riscante.

Ca atunci când centrala rămâne fără gaz, fără apă în instalație, sau există temperaturi foarte scăzute, potrivit e-nergia.ro. Este necesar ca centrala să dispună de marcajul „CE”, care va dovedi că a fost testată și verificată în conformitate cu normele Comunității Europene.

Faceți verificări periodice!

Centralele noi dispun de sisteme de informare și de autodiagnoză care ajută și la o verificare permanentă a stării sale de funcționare. Procedeul se efectuează prin text în clar sau prin coduri, fie o combinație de leduri.

Românii care au în case instalate centrale termice trebuie să facă verificări periodice

Atenție la garanție și post-garanție!

Durata de viata al unui astfel de echipament începe din secunda vânzării si cuprinde punerea în funcșiune, autorizarea funcționării potrivit indicațiilor tehnice ISCIR, si verificarea tehnica periodica, la fiecare doi ani. Durata de viața pentru o centrală depășește 10 ani, de aceea este important ca serviciile să fie asigurate de firme specializate, atât în perioada de garanție, cât și după încheierea acesteia.

Loading...

Revista Presei