Bani de la stat pentru acești români! Peste 5000 de lei vă pot intra pe card: Ce trebuie să faceti pentru a primi toată suma

bani

Acești români vor primi o mare sumă de bani de la statul român. Le vor intra peste 5000 de lei direct pe card. S-a aflat și ce trebuie să facă pentru a pune mâna pe întreaga sumă de bani.

S-au aprobat deja toate schimbările. Beneficiarii vor primi o sumă complet diferită de cea anterioară. Proiectul de buget, unde această creștere este prevăzută, a fost semnat de șeful statului.

Bani mai mulți de la stat

Astfel, ajutorul de deces se majorează. Proiectul de buget, privind Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, unde această creștere este prevăzută, a fost semnat de șeful statului.

Se pare că ajutoarele de deces vor primi 5.429 lei pentru asigurat sau pensionar, cu 266 de lei mai mult decât în anul 2019 și 2.715 lei pentru un membru din familia asiguratului sau pensionarului, un plus de 133 față de 2019.

Conform Casei Naționale de Pensii Publice, ajutorul de deces poate fi solicitat în maximum trei ani de la data decesului. De asemenea, este foarte impotrant de știut faptul că ajutorul de deces trebuie achitat într-un termen de maximum trei zile lucrătoare de la solicitare.

Ce trebuie să faci pentru a accesa ajutorul de deces

În cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, ajutorul de deces se achită soţului supravieţuitor, copilului, părintelui, tutorelui, curatorului sau oricărei persoane care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile cauzate de deces.

În cazul decesului unui membru de familie, ajutorul de deces se achită asiguratului sau pensionarului al cărui membru de familie a decedat.

Potrivit legii, membrii familiei sunt considerați soţul/soţia, părinţii şi bunicii oricăruia dintre soţi, copiii proprii, copiii adoptaţi, copiii aflaţi în plasament familial sau cei încredinţaţi spre creştere şi educare familiei, în vârstă de până la 18 ani (sau până la 26 ani dacă îşi continuă studiile), copiii indiferent de vârstă, aflaţi în întreţinere, dacă au devenit inapţi pentru muncă din cauza stării de sănătate înainte de împlinirea vârstei de 18 ani, respectiv 26 de ani.

Revista Presei