Bani de la stat pentru acești români! Se dublează suma. De acum este lege

bani-lei-1024×736

Veste imensă pentru acești români. Le vor veni bani mai mulți de la stat. Practic, s-a dublat sima. Este lege votată de Parlament.

Bani de la stat pentru acești români!

Proiect de lege extrem de important pentru mii de români care vor primi mai mulți bani. Camera Deputaților a votat legea privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, potrivit căruia valoarea tichetului social pentru grădiniţă creşte de la 50 de lei la 100 de lei.

Au votat „pentru” acest proiect 326 de deputaţi, iar unul a fost „împotrivă”.

„Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat.

Stimulentul educaţional se acordă şi copiilor aflaţi în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr.272/2004, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depăşesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Stimulentul educaţional se acordă numai pentru copiii înscrişi într-o unitate de învăţământ preşcolar”, se arată în proiect.

Iniţiativa legislativă a fost susţinută de majoritatea grupurilor parlamentare de la Camera Deputaţilor. Proiectul de lege a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor a fost for decizional.

Revista Presei