Bani de la stat pentru acești români! Sute de lei lunar, direct pe card: Care sunt condițiile

lei

Vești uriașe pentru acești români! Vor primi bani de la stat. Sute de lei le vor intra în fiecare lună pe card. S-au făcut publice și condițiile.

Guvernul Orban a anunțat noile bonificații pentru această categorie de români. S-a venit cu acești bani pentru a sprijini educația copiilor.

Vouchere lunare de la Guvern

Vor fi vouchere lunare primite de la Guvern. Ministerul Educației va oferi bani în formă de voucher pentru părinții ai căror copii merg la școală. De anul viitor, părinții ar putea primi vouchere pentru copii pentru after school. Bonificația este prevăzută într-un proiect cu finanțare europeană.

Voucherul va fi acordat părintelui sau tutorelui legal prin consiliul de administraţie al şcolii la care învaţă copilul sau prin inspectoratele şcolare. La momentul actual, nu se știe valoarea voucherului.

S-a decis acordarea acestor bonificații la doar câteva zile după ce s-au făcut publice rezultatele la testele PISA din 2018. Acestea nu au fost deloc satisfăcătoare. S-a demostrat că marea majoritate a copiiilor din România sunt analfabeți funcționali.

Vcepremierul Raluca Turcan a anunțat această inițiativă. „Avem intenția și voința să generalizăm after-school-ul în toate școlile din România pentru toți elevii, și nu doar în școli și în spațiul privat pentru că el funcționează pe bază de voucher educațional într-o finanțare cumulată fonduri europene cu buget de stat. Noi ne propunem din următorul an educațional”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Cât costă să-ți duci copilul la afterschool

Taxa pentru afterschool la privat variază în prezent de la un oraş la altul, dar unele rapoarte arată că ar fi o medie de 1000 de lei pe lună.

Rezultatele PISA 2018

Rezultatele elevilor români la testele de evaluare PISA din 2018 au înregistrat o scădere faţă de anterioarele evaluări de acest tip, în condiţiile în care, potrivit Simonei Vela, cercetător în cadrul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, la citire/lectură elevii români au obţinut un punctaj de 428, faţă de 434 în 2015, la matematică – 430 faţă de 444, în 2015, şi la ştiinţe – 426 (faţă de 435).

Revista Presei