Bani în plus de la stat pentru mii de români! Ce trebuie să facă. Legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial

bani 2

Mii de români trebuie să se aștepte la bani în plus din partea statului, după ultima Ordonanță de Urgență publicată în Monitorul Oficial.

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care prevede sume importante de bani pentru elevii defavorizați.

Astfel, elevii care provin din familii în care venitul lunar pe membru de familie este de maxim 1.115 lei, vor primi suma de 500 de lei pentru a-și achiziționa recuzite și haine.

Mii de români vor primi bani în plus de la stat! Legea a fost deja publicată în Monitorul Oficial

„Aceste tichete se vor distribui prin ordin de ministru, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a OUG nr. 133/2020. Ordonanța a intrat astăzi în vigoare iar procedura ar trebui stabilită până cel târziu la data de 11 octombrie 2020.

În scurt timp tichetele vor fi emise pe suport electronic, în acest sens vor fi asemănătoare cardurilor bancare, pe care posesorii le vor putea utiliza pentru atât pentru plata rechizitelor cât și a hainelor. Tichetele se vor acorda pe baza unor liste care vor fi întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma de 500 de lei nu va putea fi preschimbată în numerar.

Măsura este necesară, mai ales în această perioadă a epidemiei de coronavirus, fiindcă este una dintre cele mai afectate categorii, mai ales dacă luam în considerare abandonul școlar ridicat provocat de închiderea școlilor și lipsa accesului la învățământul online.

Suma de pe aceste tichete va putea fi folosită timp de un an de zile de la data emiterii, numai pe baza actului de identitate al titularului. În plus, tichetele se vor putea folosi doar în anumite magazine din raza localității de domiciliu al fiecărui titular de tichet”, potrivit avocatnet.ro.

 

Revista Presei