Bani pentru acești români! Ce trebuie să faci ca să iei 200 de euro. Este lege

bani

Ajutor nesperat pentru acești români. Vor primi 200 de euro în plină pandemie de coronavirus. S-a aflat și ce trebuie să facă pentru a beneficia de aceste sume. Este lege.

200 de euro pentru români

Elevii și studenții din România vor putea cere și în acest an bani de la stat, potrivit calendarului programului “Euro 200”. Programul a fost oficializat recent iar cererile pentru obținerea ajutorului de stat se vor putea depune la școli, licee și universități până după jumătatea acestei luni.

Documentul publicat în Monitorul Oficial oferă posibilitatea elevilor și studenților să ceară bani de la stat și anul acesta pentru cumpărarea de calculatoare noi.

Tinerii cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat pot primi, prin programul „Euro 200”, un ajutor de stat în vederea cumpărării unui calculator nou.

Valoarea ajutorului este echivalentul în lei al sumei de 200 de euro. Cererile pentru acordarea banilor se pot depune la instituțiile școlare până în data de 17 aprilie 2020.

Suma este calculată la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării calculatorului iar listele cu beneficiarii urmează să fie publicate în ziua de 26 mai.

În actualul context pandemic, este dorită contactarea telefonică a unității de învățământ unde urmează să se depună cererea deoarece o parte din instituții acceptă transmiterea cererilor și prin mijloace electronice.

Cei care vor depune cereri vor primi bonurile valorice în valoare de 200 de euro în perioada 27 iulie – 14 august 2020. Vor putea beneficia tinerii care provin dintr-o familie cu un venit pe membru de familie de până la 250 de lei. Trebuie menționat că ajutorul se va acorda o singură dată în cadrul unei familii.

Revista Presei