Băsescu, avertisment grav în emisiunea lui Ciutacu! Atac la adresa lui Iohannis şi a Guvernului în plină criză coronavirus

Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat dur după ce Guvernul a anunţat marţi seara noul set de reguli în privinţa limitării răspândirii COVID-19 în România. Fostul şef de stat crede că măsurile anunţate de Marcel Vela, prin care se suspendă activitatea de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice din restaurante, hoteluri, cafenele, dar şi zborurile către Spania, pentru 14 zile şi suspendarea slujbelor religioase în biserici, sunt măsuri slabe, mai ales în condiţiile în care numărul infestaţilor este mult mai mare decât cel recunoscut oficial.

Anunţul lui Băsescu

Traian Băsescu a criticat în termeni duri deciziile guvernului PNL, explicând că măsurile de închidere a barurilor și restaurantelor trebuiau luate de acum două luni, nu de marţi. Mai mult, fostul şef de stat a recunoscut că nu a fost de acord nici cu prevederile decretului emis de Klaus Iohannis, privind starea de urgenţă din România. De asemenea, fostul şef de stat a adăugat că numărul românilor infectați cu coronavirus nu este de 217, cum anunțau autoritățile marţi, ci este mult mai mare.

”Sunt măsuri slabe! Guvernul trebuie să înțeleagă că avem o întârziere de o lună și jumătate în luare măsurilor ferme. Trebuie pregătite 20-30.000 de locuri în hoteluri, unde să se intre în carantină, indiferent de unde vii. numărul celor care sunt, deja, purtători ai virusului, sunt mai mulți decât cei 217. În România au intrat zeci de mii de oameni veniți din zonele infestate. Suntem o țară de autiști, măsurile luate nu au nicio treabă cu Europa. România poate beneficia de sprijin de la Uniunea Europeană. În schimb, prin decretul președintelui s-a dat liber la cheltuieli, la angajări care cum vrea”, a explicat Traian Băsescu, marți seara, la România TV, în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu.

Loading...

Revista Presei