Băutura energizantă naturală care te revigorează pe loc! Ce pățești dacă bei energizante din comerț

Există o singură băutură naturală care te poate energiza pe loc fără un adaos de cofeină sau de zahar. Aceasta se găsește atât la conservă, cât și procurată pe cale naturală, cu greu ce-i drept, direct din fructul respectiv. Totuși, aceasta este singura variantă pentru energizantele din comerț care conțin numeroase substanțe ce ne pot pune viața în pericol, mai ales consumate în cantități mari.

Ce se întâmplă dacă bei energizante

Un espresso, adică 100ml de cafea înseamnă 72mg de cofeină, 100ml de energizant înseamnă 77mg de cofeină, iar o cutie de 250ml de energizant aduce un aport de aproximativ 200mg cofeină, de aproape trei ori mai mult. Cu toate că pe moment îți poate oferi exact ceea ce îți dorești energie și putere de concentrare,  însă după o oră efectul energizant dispare și toată cofeina este deja absorbită, iar ficatul reacționează prin asimilarea accelerată a zahărului din alimente sau băuturi.

Efecte negative ale energizantelor

La 12-24h după ce ai consumat un energizant ficatul lucrează pentru a elimina cofeină din sistem, diminuându-se funcția de detoxifiere. Pot apărea dureri de cap sau probleme digestive. Următoarea doză de cofeină nu va mai avea același efect și vei simți nevoia de și mai multă energie.Băuturile energizante conțîn și o cantitate foarte mare de zahăr, de până la 30mg/cutie. Cele mai importante efecte negative ale băuturilor energizante sunt: palpitații, probleme dentare, acumularea de grăsime pe abdomen, suprasolicitarea ficatului și a pancreasului, iritabilitate.

Singura băutură energizantă naturală

Se pare că apa de cocos este singurul energizant natural. Aceasta se găsește în magazine, este puțin mai scumpă, dar foarte sănătoasă și energizantă, fiind recomandată în special sportivilor. O puteți prepara și singur acasă dacă colectați apa din nucile de cocos cumpărate din supermarketuri. Se spune că apa de cocos este foarte bogată în potasiu, zinc, seleniu, magneziu, vitamina B, aminoacizi și antioxidanți, având proprietăți anticancerigene și anti-îmbătrânire.

Loading...

Revista Presei