Bea ceai de ghimbir în această perioadă dificilă pentru omenire! Ce beneficiile uimitoare are și cum trebuie preparat corect ca să obții cele mai bune efecte pentru corpul tău

21 nov. 2020
Bea ceai de ghimbir în această perioadă dificilă pentru omenire! Ce beneficiile uimitoare are și cum trebuie preparat corect ca să obții cele mai bune efecte pentru corpul tău
Photo by Lawrence Aritao on Unsplash

Ceaiul de ghimbir conține câteva elemente care ajută organismul nostru să lupte cu răceala și gripa. Este o băutură caldă perfectă pentru zilele răcoroase, deoarece oferă toate vitaminele necesare pentru corpul nostru ca să lupte cu diferiți viruși. Este extrem de important să știi cum să-l prepari, în așa fel, încât ceaiul să ofere toate beneficiile pe care le ascunde în el.

Ghimbirul vine tocmai din China, dar poate fi găsit cu ușurință în diferite market-uri sau hipermarket-uri ca rădăcină de ghimbir. Oferă organismului uman mai multe elemente pozitive care ajută la combaterea gripei și răcelii, dar poate contribui și la o digestie mai bună. Rădăcina de ghimbir poate fi mâncată în stare proaspătă, dar mai este adăugată și în diferite rețete ca să ofere un gust și miros deosebit mâncării. Astfel, ghimbirul poate fi folosit în mai multe feluri și ne aduce o dispoziție mai bună.

Trebuie de menționat că ghimbirul conține gingerol, care este un compus bioactiv din ghimbir. Datorită acestui compus ghimbirul poate fi considerat un produs cu proprietăți medicinale. De asemenea, are efecte antioxidante și antiinflamatoare, iar medicii îl recomandă pentru consum oamenilor care vor să mănânce divers și să îmbogățească organismul cu diferite elemente nutritive.

Cum se prepară ceaiul din ghimbir ?

Acest ceai trebuie preparat corect ca să obții tot ce e mai bun din el. Mai întâi de toate, este nevoie să curățați ghimbirul și să-l tăiați foarte subțire sau să-l dați prin răzătoare. Mai apoi, aveți nevoie de o cană și jumătate de apă pe care o puneți la fiert. Se adaugă ghimbirul și trebuie să-l fierbeți timp de 10 minute.

După ce trece acest timp, opriți focul și lasă băutura să se așeze 2 sau 3 minute. Iar acum puteți să-l puneți într-o cană și să vă bucurați de mirosul deosebit pe care îl emană ghimbirul.