Bei bere când e foarte cald afară? Este greșit! Iată ce riști dacă faci asta. Avertismentul cercetătorilor

bere

Temperaturile din ultima perioadă au fost foarte ridicate, iar românii au fugit în supermarketuri pentru a se aproviziona cu bere pentru a se răcori. Puțini știu că acest lucru este greșit și că nu este deloc corect să consumi băuturi alcoolice, cu zahăr sau cu cofeină pentru că acestea te deshidratează.

Cercetătorii avertizează că pe caniculă nu este bine să beți cele indicate mai sus. Alcoolul dilatează vasele de sânge, iar același lucru îl face şi căldura. Din acest motiv, combinația de acest tip crește riscurile de a avea probleme de sănătate, care pot duce chiar și la deces.

Cât de dăunător este alcoolul

Studiile arată că alcoolul este responsabil pentru peste 50% dintre decesele prin înec la adolescenţi şi adulţi. Alcoolul are efecte negative și asupra văzului, vorbirii, vitezei de reacţie şi echilibrului. Persoanele care consumă mult alcool nu pot să reacţioneze la stimulii externi, respectiv nu pot aprecia temperatura apei pentru a şti dacă este mult prea rece pentru ca organismul să o poată suporta, scrie Antena3.ro.

Temperatura ridicată a corpului provocată de consumul de alcool poate determina blocarea musculaturii în contact cu apa rece şi astfel îţi va fi imposibil să înoţi. Este cunoscut şi faptul că persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice au un grad ridicat de teribilism, astfel vor ignora distanţa la care înoată.

Revista Presei