Beneficiile neștiute ale ceaiului de ceapă. Cum se prepară corect și ce afecțiuni poate trata

de:
18 feb. 2021
Beneficiile neștiute ale ceaiului de ceapă. Cum se prepară corect și ce afecțiuni poate trata
Foto: Clay Banks on Unsplash

Ceapa este un aliment extrem de sănătos. Chiar dacă gustul ei nu este pentru oricine, dacă am știi ce beneficii are cu adevărat, cu siguranță am intregra-o rapid în meniul nostru zilnic. Și ceaiul de ceapă este o soluție bună.

Ceapa este o legumă bogată în antioxidanți. Ea îmbunătățește dispoziția, are grijă de părul și de pielea ta și de asemenea are un efect antiinflamator, dar și antioxidant.

Beneficiile ceaiului de ceapă

Probabil te întrebi acum ce beneficii are ceaiul din această legumă. Ei bine, el poate calma simptomele răcelii sau gripei și de asemenea, decongestionează congestiile nazale și îmbunătățește respirația.

În cazul în care nu ai răcit încă, tot ceaiul de ceapă este soluția. Îți protejează organismul și te ferește de răceală mai bine decât crezi.

Studiile au demonstrat că un consum regulat de ceai de ceapă ajută la reducerea colesterolului rău din sânge. Flavonoidele și quercetina din ceaiul de ceapă te ajută să îți controlezi tensiunea arterială. De asemenea, sulful prezent în compoziția cepei ajută la diluarea sângelui, iar acest lucru previne formarea cheagurilor de sângeși blocarea arterelor,care reprezintă principalele cauze ale bolilor de inimă.

Ceaiul de ceapă este indicat și în cazul problemelor cu tensiunea arterială.

Are grijă de oasele tale 

Deși pare greu de crezut cum o simplă legumă poate avea atâtea beneficii, ei bine este posibil. Pe lângă beneficiile interne, ceaiul de ceapă are grijă de oasele tale, încetinind pierderea calciului. De asemenea, sulful pe care ceapa îl conține, ajută la construirea cartilajelor și a tendoanelor.

Ai afecțiuni respiratorii? Tot ceaiul de ceapă le rezolvă. El relaxează mușchii căilor respiratorii și este recomandat de cele mai multe ori în cazul pacienților cu bronșită.

Și persoanele care suferă de diabet ar trebui să-l consume regulat. Ceapa reduce riscul de creștere a glicemiei, iar proprietățile sale inflamatoare te ajută să reduci simptomele diabetului.

Cum prepari ceaiul de ceapă

Dacă beneficiile lui te-au convins, a venit timpul să îl și prepari acasă. Vei avea nevoie de o singură ceapă și niște apă. Ceapa se toacă mărunt și se adaugă în vasul cu apă, apoi se pune la fiert până când dă în clocot.

Compoziția se lasă la infuzat câteva minute, apoi se strecoară. Mai există și o altă modalitate de a-l prepara. Poți tăia o ceapă mare peste care să adaugi un litru de apă fiartă. Și acest amestec se strecoară după 15 minute.

Dacă nu vrei să folosești neapărat ceapa, mai există soluții. Poți prepara ceai de ceapă din coji de ceapă. Tot ce trebuie să faci este să pui cojile la fiert în apă, timp de câteva minute, iar după infuzare să le strecori.