Beneficiile neștiute ale măceșelor. Sunt o adevărată minune pentru înfrumusețare. Cum le folosește ducesa Kate Middleton

cura_macese_imunitate

Fructele și legumele sunt cunoscute pentru toate beneficiile pe care le oferă, însă puțini știu că măceșele sunt un adevărat leac natural atât pentru organismul nostru cât și pentru corpul nostru. Acestea pot fi folosite sub formă de mai multe preparate și sunt cu adevărat uimitoare.

Probabil știi foarte bine că măceșele sunt acele fructe roșii care cresc în arbuști pe marginea drumurilor, pe câmp sau la marginea pădurii se numără printre ele. Astfel, le poți culege oricând dorești și te poți bucura de ele fie făcând dulceața, gem jeleu, sau chiar ceai de măceșe.

Puțini știu faptul că pulpa și semințele fructului de măceș conțin numeroși nutrienți. Măceșele conțin vitaminele A, B1, B2, B5, C, E, P, K precum și minerale sau antioxidanți. De asemenea, culoarea roșie a măceșelor este dată de pigmenții carotenoizi numiți licopen și betacaroten.

În același timp, specialiștii susțin, pe baza studiilor, că măceșele susțin sănătatea ochilor și a pielii.

Leacul minune antiîmbătrânire

Primul lucru pe care trebuie să îl știi este că uleiul din semințe de măceșe este un ingredient anti-aging foarte popular, iar staruri precum Kate Middleton, soția Prințului William, sau modelul Miranda Kerr au dezvăluit de-a lungul timpului că folosesc uleiul de măceșe pentru a-și hidrata tenul.

Și semințele de măceșe sunt bogate în grăsimi polinesaturate, care hidratează pielea și o protejează de factori care duc la inflamație, precum razele UV sau poluarea.

De asemenea, în cazul în care ai probleme cu greutatea, măceșele sunt cele mai indicate. Ele sunt bogate într-un antioxidant numit tilirozidă, care potrivit cercetătorilor, are capacitatea de a crește metabolizarea grăsimii.

Un alt beneficiui imitor al măceșelor este că îți întăresc sistemul imunitar. Datorită conținutului ridicat de vitamina C și multe alte vitamine și minerale, măceșele contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar.

Nu uita de ceaiul de măceșe. El este un aliat important în lupta cu răceala și gripa în sezonul rece, fiind în același timp și un adevărat deliciu.

Citește și:

Revista Presei