Bine de ştiut! Reţeta de dezinfectant anti-coronavirus pe care o poţi face în casă, la nevoie! Anunţul OMS

Coronacriza pare să acapareze toată planeta şi în multe regiuni este din ce în ce mai greu să cumperi dezinfectanţi. Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a prezentat recent o reţetă perfectă de dezinfectant împotriva virusului COVID-19 care poate fi realizată în casă şi este mult mai eficientă decât cea din comerţ. Aflaţi ce ingrediente vă trebuie în rândurile de mai jos.

Reţeta de dezinfectant anti-coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut publică recent o serie de ingrediente şi o reţetă simplă prin care populația își poate prepara acasă un dezinfectant de mâini care poate preveni răspândirea infectării cu coronavirus. Rețeta prezentată de OMS vine în contextul în care dezinfectanții din comerț sunt tot mai greu de găsit şi mulţi dintre ei sunt ineficienţi. Mare atenţie, spirtul sau alcoolul sanitar din comerţ nu ne ajută împotriva acestui virus. OMS a făcut publică pentru întreaga populaţie, o reţetă care distruge Covid-19 şi care poate fi preparată şi acasă. Iată de ce aveţi nevoie.

 Ingredientele pentru dezinfectanul anti-coronavirus

-8.333 ml de etanol de 96%, sau 7.515 ml de alcool izopropilic de 99.8%.

-417 ml de peroxid de hidrogen de 3%

-145 ml de glicerină de 98%

-apă sterilă sau apă fiartă și răcită

Toate aceste produse se amestecă, reieşind de aici un dezinfectant potrivit împotriva răspândirii coronavirus. Prin comparaţie, spirtul din comerţ conţine etanol mult mai puţin concentrat, de 70% şi nu are nicio altă substanţă activă. Experţii recomandă să folosim doar biocidele create special pentru dezinfecţia mâinilor, dezinfectantele pe bază de clor, însă nu cele pe bază de clorhexidină care nu au niciun efect.

Revista Presei